Formule 1

"Lance Stroll leert niet van zijn fouten, ik probeer voortaan uit zijn buurt te blijven"

Uitgegeven door Bart • 26 oktober 2020 18:10 • Print artikel

Lance Stroll kende in Portimão niet zijn beste weekend in de Formule 1. Zowel op vrijdag als tijdens de race op zondag zorgde hij in bocht 1 voor een aanrijding. In de training was Max Verstappen (VIDEO) het slachtoffer, in de race liep Lando Norris schade op door de actie van de Canadees. De Brit van McLaren was furieus op 'recidivist' Stroll.

Lando Norris


De aanrijding tussen Stroll en Norris gebeurde in de 18e ronde van de race. Stroll probeerde aan de buitenkant in te halen en stuurde veel te vroeg in, waardoor Norris geen kant op kon. "Ik weet echt niet wat hij aan het doen was", aldus de Brit tegen Crash.net.

"Lance probeerde een inhaalactie aan mijn linkerkant en dat verbaasde me wel. Hij had makkelijk aan de binnenkant in kunnen halen. Op het moment dat hij me half voorbij was, stuurde hij al in. Overduidelijk heeft hij niks geleerd van vrijdag. Hij lijkt nergens van te leren. Dit gebeurt hem veel te vaak, dus ik probeer voortaan maar uit zijn buurt te blijven."

Stroll kreeg een tijdstraf van 5 seconden voor de aanrijding. Met nog 15 ronden te gaan, parkeerde hij zijn Racing Point in de pitbox. Stroll zei het volgende over het incident. "Lando zat in het midden van de baan en ik wist niet of hij de binnen- of buitenkant zou verdedigen. Ik moest in een split second beslissen en koos voor de buitenkant. Vervolgens stuurde ik in, maar was er geen ruimte voor ons allebei. Het is jammer dat mijn race zo eindigde, we hadden uitzicht op een goede klassering. Dit zal ik even moeten slikken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS