Formule 1

Lance Stroll gaat Sebastian Vettel missen als teamgenoot: "Fantastisch onderdeel van het team"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 augustus 2022 15:07 • Print artikel

Sebastian Vettel schokte de wereld een kleine twee weken geleden flink op door zijn afscheid van de Formule 1 aan te kondigen na het huidige seizoen. Na zijn bericht waarin hij de sport vaarwel zei, kreeg hij veel lof, eervolle boodschappen en bedankjes van veel prominenten figuren uit de Formule 1.

Lance Stroll

Sinds 2021 rijdt de Duitser voor het team van Aston Martin in de Formule 1. Het team begon als een project met torenhoge verwachtingen, tot op heden is het nog niet gelukt om de verwachtingen waar te maken. In de ruim dertig races die Vettel gereden heeft voor het team, heeft hij slechts één podium gescoord.

Vettel heeft met vier wereldtitels zijn sporen lang en breed verdiend in de koningsklasse van de autosport. Ook zijn huidige teammaatje Lance Stroll kan alleen maar positief over de Duitser spreken, ook vertelt hij wat hij het meeste gaat missen aan zijn teamgenoot: "In ieder geval niet de lange debriefs! Hij is daar heel goed in. Maar zonder dollen, hij is een fantastische teamspeler en hij is iemand waar je heel goed mee kan samenwerken. Het was gewoon heel erg leuk”, zo werd hij geciteerd door Motorsportweek.

Stroll en Vettel zijn al zo’n anderhalf jaar teamgenoten, de Canadees vertelt dan ook dat hij al veel heeft geleerd van de Duitser: "Hij is een groot talent. Hij is professioneel en zijn technische kunde is ook heel erg goed. Dat is ook heel goed voor de auto. Hij is een fantastisch onderdeel van het team en ik geniet ervan dat ik naast hem mag werken. Het was zeker heel erg leuk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS