Formule 1

Lance Stroll: "De auto was zo veel beter, dat is goed voor het zelfvertrouwen"

Uitgegeven door Bart • 9 januari 2021 05:01 • Print artikel

Lance Stroll eindigde afgelopen seizoen op de elfde plaats in de WK-stand. De 22-jarige Canadees stond twee keer op het podium, maar zijn absolute hoogtepunt was zijn pole position voor de Grand Prix van Turkije, waar hij Max Verstappen aftroefde. Waar de Racing Point in het begin van het jaar flink onder vuur lag als kopie van Mercedes, heeft de RP20 Stroll flink op weg geholpen.

Lance Stroll


"Als je een goede auto hebt, haal je ook goede resultaten en dan krijg je steeds meer zelfvertrouwen", aldus Stroll in een interview met Motorsport. "Toen ik nog in een slechte auto zat, keerde dat zich vaak tegen mij. Zeker in het begin van mijn carričre. Je gaat je afvragen hoe het is om in een goede auto te rijden. Dan vraag je je ook af of het aan de auto ligt of aan je eigen kwaliteiten. Je kent dan het gevoel van een goede auto nog niet."

"Afgelopen jaar heb ik me zeker bewezen", vindt Stroll. "Ook naar mezelf toe. Voor mezelf heb ik flink wat vragen kunnen beantwoorden. Ik vroeg me altijd af wat ik zou kunnen als ik een goede auto zou krijgen. Ben ik goed genoeg om te presteren? Kan ik vooraan rijden? Kan ik ooit pole position pakken? Die resultaten had ik voor afgelopen jaar niet. Ik vroeg me af hoe het zou zijn om in een competitieve auto te rijden."

"Dat veranderde toen ik afgelopen jaar in de Racing Point mocht rijden", aldus Stroll. "Ik had meteen door dat de auto compleet anders was. Als je in een goede auto rijdt, kun je ook je rijden verbeteren. Pas dan kun je alles uit jezelf halen. Dat geeft veel vertrouwen. Je valt de bochten beter aan en kan nog meer pushen. In een slechte auto is dat een stuk minder." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS