Formule 1

Lance Stroll legt uit waarom hij Aston Martin niet verlaat voor rivaliserend F1-team

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juni 2024 18:49

Lance Stroll mag dan het toonbeeld zijn van een paydriver omdat zijn vader een F1-team voor hem kocht, maar de Aston Martin-coureur heeft geen interesse om bij een rivaliserend team te gaan rijden om dat etiket van zich af te schudden.

Lance Stroll Aston Martin F1


Stroll arriveerde in 2017 op de Formule 1-grid nadat zijn vader Lawrence naar verluidt 80 miljoen dollar had betaald aan Williams. Dit seizoen staat de 25-jarige Canadees opnieuw op achterstand ten opzichte van zijn teamgenoot Fernando Alonso, met 41 tegen 17 punten op de Spanjaard in de coureursstand.

Zijn grote nederlaag tegen de tweevoudig wereldkampioen in hun eerste seizoen samen in 2023, heeft niets afgedaan aan het label 'pay driver' dat Stroll boven het hoofd hangt. "Het hoort erbij. Het is gewoon wat mijn carričre is geweest", vertelde hij aan The Canadian Press. "Ik heb daar in de loop der jaren mee te maken gehad, maar ik laat het wel op de baan zien. We zitten in een superspannend traject met Aston Martin. Ik ben veel enthousiaster om deel uit te maken van deze reis dan gewoon naar een ander team te gaan om te kunnen zeggen dat ik ook ergens anders kan rijden."

Het plan is om Alonso's teamgenoot te blijven in 2025. "Het is nog erg vroeg en er moeten nog dingen beslist worden voor volgend jaar, maar ik ben super toegewijd."

Hoewel Aston Martin Stroll nog niet heeft bevestigd, maakte teambaas Mike Krack duidelijk dat Stroll nergens heen gaat nadat Aston Martin Alonso opnieuw had gecontracteerd. "We weten ook dat Aston Martin het thuis van Lance is”, zei hij. “Het hele project heeft altijd om hem gedraaid. We zoeken continuďteit. Ik heb altijd gezegd dat dat heel belangrijk is. We zullen het de komende weken zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS