DTM

Lamborghini-fabrieksrijder Mirko Bortolotti leidt Grasser-kwartet voor de DTM + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 19 februari 2022 13:00 • Print artikel

München/Knittelfeld - Lamborghini-fabrieksrijder Mirko Bortolotti leidt het rijderskwartet van het Grasser Racing Team voor de DTM van 2022. Naast de Italiaan rijden de Zwitser Rolf Ineichen, de Oostenrijker Clemens Schmid en de Italiaan Alessio Deledda in de vier Lamborghini Huracán GT3 Evo. Team GRT, gevestigd in Knittelfeld, Oostenrijk, neemt deel aan zijn eerste seizoen in de DTM, die van 29 april tot en met 1 mei van start gaat in Portimão, Portugal, en in totaal zestien (16) sprintraces omvat.

Lamborghini-fabrieksrijder_Mirko_Bortolotti_start_in_2022_in_de_DTM_voor_Grasser_Racing
Lamborghini-fabrieksrijder Mirko Bortolotti start in 2022 in de DTM voor Grasser Racing

"De DTM is een zeer populair en prestigieus kampioenschap. De beste automerken, topteams en zeer sterke coureurs nemen het daar tegen elkaar op", legt Giorgio Sanna, hoofd van Lamborghini Motorsport, de inzet van het Italiaanse sportwagenmerk uit. "Het wordt een spannend jaar voor ons team en ik ben erg trots om Mirko en Rolf aan boord te hebben. Ze zijn al vele jaren een integraal onderdeel van ons team en hebben een belangrijke rol gespeeld in enkele van onze grootste successen", zegt teambaas Gottfried Grasser, terugkijkend op de nieuwe uitdaging.

Benedikt Böhme, Managing Director van de DTM-organisatie ITR: "We waarderen de enorme inzet van Lamborghini zeer. Met Mirko Bortolotti levert de fabrikant een uitstekende coureur die het in de DTM zal opnemen tegen vergelijkbare sterke tegenstanders."

Lamborghini_Rolf_Ineichen_Lamborghini_Grasser_Racing_Team
Rolf Ineichen, Lamborghini Grasser Racing Team

Mirko Bortolotti, voormalig Formule 2-kampioen en ooit Formule 1-testrijder, rijdt sinds 2015 voor GRT en scoorde sindsdien 17 overwinningen, 21 polepositions en 35 podiumplaatsen. Met GRT won de 32-jarige ook de enduranceklassiekers op Daytona en Sebring en de titel in de Blancpain GT Series. Bortolotti heeft zijn eerste DTM-ervaring al opgedaan na een gaststart in Assen vorig seizoen, toen hij meteen indruk maakte met de tweede plaats en de snelste raceronde. "Ik kan niet wachten om dit jaar met GRT in de DTM te racen. Het zal een voorrecht zijn om de Lamborghini te rijden in dit legendarische kampioenschap", zei Bortolotti, die zeven jaar geleden werd gecontracteerd door de Lamborghini Squadra Corse.

Net als Bortolotti was Rolf Ineichen betrokken bij alle drie de GRT-overwinningen in Daytona en Sebring. Daarnaast zijn er vijf overwinningen in de ADAC GT Masters en in de GT World Challenge. De 43-jarige coureur met een zilveren status in het FIA-rijdersklassement, heeft zich al sinds 2016 gevestigd als een vaste GRT-coureur met veel ervaring in de Lamborghini. "De DTM fascineert me al jaren", zegt Ineichen. "Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd bij GRT en ik voel me klaar om aan een nieuw, spannend avontuur in de DTM te beginnen."

Lamborghini_Alessio_Deledda_ITA_Lamborghini_Grasser_Racing_Team
Alessio Deledda (ITA), Lamborghini Grasser Racing Team

Alessio Deledda begon zijn carrière op twee wielen in 2017 voordat hij overstapte naar de Formule 4 en Formule 3 naar de Formule 2. Nu stapt de 27-jarige over naar GT-racen en zal hij voor GRT in de DTM uitkomen als de officiële Lamborghini Squadra Corse junior-coureur. "Na mijn ervaring in de Formule 2 zie ik de DTM als de perfecte omgeving om me verder te ontwikkelen als coureur", zegt Deledda. "Ik ben vereerd om deel uit te maken van het GRT-team en deze fabrikant en om samen te werken met Mirko Bortolotti, die ik als coureur enorm bewonder."

Als eerste coureur voor zijn DTM-kwartet had GRT-teambaas Gottfried Grasser zijn landgenoot Clemens Schmid in december al voorgesteld en vertrouwt erop dat de 31-jarige Tiroler, die al meer dan tien jaar GT3-ervaring heeft en sinds 2020 voor GRT rijdt, een "krankzinnige stap" zet. Grasser voegt eraan toe: "Ik geloof dat het DTM-concept heel goed bij hem als coureur zal passen." Schmid is in ieder geval opgetogen: "Het feit dat ik samen met een Oostenrijks team aan de DTM kan deelnemen, maakt het geheel nog specialer."

Lamborghini_Clemens_Schmid_AUT_Lamborghini_Grasser_Racing_Team
Clemens Schmid (AUT), Lamborghini Grasser Racing Team

Voormalig DTM/ITC-kampioen en tweevoudig DTM-runner-up Manuel Reuter, die in januari het roer overnam als teammanager en sportief directeur van het Grasser Racing Team, is overtuigd: "Onze line-up biedt een perfecte constellatie voor ons debuutseizoen in de DTM. Met Mirko hebben we een absolute winnende coureur en eersteklas teamleider. Het is een fantastisch ijkpunt waar de andere piloten van zullen profiteren."

"Onze voorpret voor het nieuwe DTM-seizoen groeit met de dag die voorbijgaat. De kwaliteit van de coureurs en teams belooft spannende, hechte duels voor elke race", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR. "Teambaas Gottfried Grasser heeft een topteam samengesteld: met Manuel Reuter als teammanager en sportief directeur en het rijderskwartet rond Mirko Bortolotti. Hij is een van 's werelds beste GT-coureurs."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS