Formule 1

Lamborghini voldoet aan eis FIA WEC: Volgend jaar met twee LMDh's aan de start

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2024 21:00

Vanaf volgend jaar moeten fabrieksteam met twee fabrieksautoís in de LMH-klasse van het FIA World Endurance Championship gaan rijden. Lamborghini Iron Lynx heeft inmiddels bevestigd dat zij aan deze nieuwe regel gaan voldoen en volgend jaar dus met twee autoís aan de start staan in het kampioenschap.

Lamborghini FIA WEC

"Een van de belangrijkste elementen is dat het budget te voorzien was", zegt Winkelmann tegen Sportscar365. "Zeker, er veranderen de dingen. Het wordt duurder voor ons. We doen het en vanaf volgend jaar hebben we de tweede auto in WEC. We wilden alleen twee auto's in Le Mans en Daytona. In andere kampioenschappen is het maximum twee, hier hebben we concurrenten die met drie, vier of zelfs meer auto's rijden. Dit zou ook in de toekomst een moeilijke competitie zijn voor een kleine OEM als Lamborghini." De fabrikant is van oordeel dat een inzet van een tweede auto het team wel gaat helpen in de ontwikkelingen van de Lamborghini SC63 LMDh.

"Op dit moment in het seizoen, gebaseerd op het feit dat we maar ťťn auto op de grid hebben, is de ontwikkeling zeker langzamer omdat we minder data hebben en ook niet zoveel mogelijkheden om tijdens een raceweekend verschillende strategieŽn te gebruiken, verschillende afstellingsstrategieŽn, verschillende racestrategieŽnĒ, aldus technisch directeur en tevens motorsport directeur Rouven Mohr. "Wat dat betreft, als ik als ingenieur spreek, vind ik het goed. Maar ik moet ook zeggen dat het vanuit budgettair oogpunt, maar ook vanuit het oogpunt van het team, echt een extra inspanning is om voor de tweede auto te zorgen voor een bedrijf zoals wij, dat geen honderden motorsportmensen heeft. Het zou verkeerd zijn om te zeggen dat het geen uitdaging is. We houden van uitdagingen en ook hier zullen we een aantal manieren vinden om ermee om te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS