Formule 1

Lage temperaturen be�nvloeden scharlakenrode Ferrari van Vettel: "Zoeken geen excuses"

MONACO - Ferrari kon het Mercedes tijdens de kwalificatie van de Formule 1 Grand Prix in het Prinsdom van Monaco niet echt lastig maken. De scharlakenrode bolides hadden op het Pirelli-rubber last van de lage temperaturen, maar uiteindelijk eindigde Sebastian Vettel toch op een nette derde positie. Hiermee was de viervoudig wereldkampioen tevreden, realistisch genoeg te beseffen dat de W06'en van concurrent Mercedes simpelweg ongrijpbaar waren.


"Ik ben blij met de derde plaats", aldus Vettel. "Vandaag leek het erop alsof iedereen worstelde om de banden op temperatuur te krijgen, wat opmerkelijk is, want ze noemen ze superzacht. De Mercedes-bolides waren waarschijnlijk de bolides die hier het minste last van hadden, daarom lijkt het gat groter. Van de regen op donderdag hadden we niet zoveel last, omdat dat hetzelfde was voor iedereen. De lage temperaturen van vandaag hielpen niet echt, maar we zoeken niet naar excuses."

"Morgen zal ik als derde starten op de grid van de binnenkant. Er kan van alles gebeuren en ik hoop goed weg te komen. Het moet mogelijk zijn één van de wagens voor me voorbij te gaan, twee is lastiger. Maar Lewis moet dan ook een goede start hebben, anders houdt hij de boel op. Het gat naar onze concurrenten is nog steeds daar, maar we hebben meer te winnen dan te verliezen."