Formule 1

Lachende Lewis Hamilton: "Het potentieel is er, zeker weten! Mits we maar de juiste..."

Uitgegeven door Peter Vader • 21 juni 2022 12:56 • Print artikel

Lewis Hamilton scoorde in Canada zijn tweede podium van het jaar. Het heeft even geduurd, want nadat hij in Bahrein de derde plaats scoorde kwam hij niet verder dan P4 in de erop volgende Grand Prix. "Het voelt goed om weer in het gevecht te zitten", aldus een opgeluchte Hamilton. Even kon hij de coureurs van Red Bull en Ferrari bijhouden. "Maar uiteindelijk reden zij tegen het einde van de race wel van me weg. Het heeft ons de hoop gegeven dat we erbij zitten en ik denk dat er nog veel aan zit te komen met deze auto. Het potentieel is er, zeker weten! Mits we maar de juiste afstelling voor elkaar kunnen krijgen. Dat was tot op heden dit jaar het moeilijkst."

Lewis_Hamilton

Blijven werken aan verbetering
Aan het begin van het weekend in Canada zag het er nog minder goed uit voor Hamilton en Mercedes, maar met een P3-finish voor de zevenvoudig wereldkampioen en de vierde plaats voor teamgenoot George Russell kan het team tevreden zijn. "Het is niet zo dat we het kwijt waren", zegt Hamilton in een bericht van RacingNews365 over zijn eerdere resultaten in het Canadese GP-weekend. "We probeerden verschillende dingen uit en die van mij gingen niet zo goed."

Betrouwbaarheid is top!
"We hebben de data bekeken en wat drastische veranderingen gemaakt aan de afstelling. Deze was veel en veel beter vandaag. Als je een volledige raceafstand rijdt, dan vind je veel dingen over de auto in correlatie met de data. Een van de goede dingen is onze betrouwbaarheid, wat echt komt door het harde werk van het team in beide fabrieken. We moeten hard blijven werken en hopelijk kunnen we ons later focussen op aanvallen en verbeteren."

Lewis_Hamilton_GP_CanadaBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS