Formule 1

Laat Christian Lundgaard F1-droom los met tekenen van meerjarige deal bij Rahal Letterman Lanigan Racing in IndyCar

Uitgegeven door Pascal Wekema • 21 oktober 2021 12:46

Na een indrukwekkend debuut in de Big Machine Spiked Coolers Grand Prix in augustus op de Indianapolis Motor Speedway, kondigde Rahal Letterman Lanigan Racing (RLL) op 20 oktober aan dat Christian Lundgaard, coureur van het FIA Formula 2 Championship, het Amerikaanse IndyCar-team zal vervoegen als de coureur van de nummer 30-bolide. De Deen tekende een meerjarige overeenkomst voor de NTT INDYCAR SERIES.

Christian Lundgaard

De Deense coureur Lundgaard had een beperkte voorbereiding voor zijn NTT INDYCAR SERIES-debuut op het IMS-circuit, maar trok de aandacht toen hij zich als vierde kwalificeerde en uiteindelijk als 12e eindigde ondanks een beperkt aantal trainingsminuten. Zijn vermogen om zich snel aan te passen zal een troef zijn als hij de nuances van oval racen leert en deelneemt aan de 106e editie van de Indianapolis 500 presented by Gainbridge op 29 mei 2022.

"Ik ben erg opgewonden om me bij Rahal Letterman Lanigan Racing aan te sluiten in INDYCAR', zei Lundgaard. "Het is een fantastisch team, waardoor ik me eerder dit jaar zeer welkom voelde toen ik mijn debuut maakte in de serie. Ze zijn de perfecte keuze en ik ben blij om met hen mee te gaan in dit volgende hoofdstuk in mijn carričre. Ik was heel ruimdenkend toen ik in augustus in Indianapolis racete, en door de ervaring groeide mijn honger om het nog een keer te proberen, dus om de kans te krijgen als fulltime professionele coureur is een voorrecht. Ik kan Bobby en het team, evenals mijn investeerders en Alpine alleen maar bedanken voor het samenstellen van dit alles. Ik ben vastbesloten om dat vertrouwen terug te betalen met goede prestaties op de baan die beginnen wanneer het seizoen in februari begint".

“Natuurlijk wordt dit een compleet nieuwe uitdaging voor mij, vooral met ovals, wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik zou graag denken dat ik een snelle leerling ben, dus dit zal een geweldige ervaring zijn. Voor nu stel ik niet te veel verwachtingen, behalve hard werken en genieten van het racen en hopelijk zullen de resultaten volgen. Voorlopig ligt mijn focus echter op het afronden van het Formule 2-kampioenschap voordat ik me volledig inzet voor INDYCAR. Ik kan niet wachten tot de ervaring begint", besloot Christian Lundgaard.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS