Ovalracing Venray

LMV8 Oval Series maakt zich klaar voor World Cup weekeinde + ENTRY LIST

Uitgegeven door Dirk Kempen • 16 augustus 2016 12:22 • Print artikel

Komend weekeinde strijden de Stockcar F1 en F2 autoīs om de prestigieuze World Cup. In het voorprogramma rijdt de erg snelle LMV8 Oval Series. De klasse komt in actie op zaterdag ťn zondag.


De AustraliŽr Gerhard Newman gaat na de LMV8 Eurocup aan de leiding in het klassement. De coureur die aan zijn tweede jaar in de klasse bezig is heeft inmiddels een voorsprong van 64 punten op ervaren man Jos Kuijpers. Beiden zullen de strijd voortzetten tijdens het World Cup weekeinde. De nummer drie uit het klassement, Frank Wouters, ontbreekt tijdens de World Cup. De snelle Brabander heeft zijn zinnen gezet op de World Cup in de Stockcar F1 klasse waar hij strijd voor Stockcarteam Baarlo.

Jerry de Weerdt maakt zijn debuut in de LMV8 Oval Series. De snelle Belg rijdt sinds enkele jaren in de NASCAR Whelen Euro Series met zijn eigen team Brass Racing. In mei, toen de klasse op bezoek was op Raceway Venray, had de snelle rijder twee crashes. Dit keer wordt De Weerdt gecoacht door de ervaren sportwagen coureur Marc Goossens. De Weerdt rijdt in een auto ingezet door Hendriks Motorsport. Naast Jerry de Weerdt maakt een snelle dame haar debuut. De Duitse Bšrbel Schmid maakt haar debuut voor Team Racing-Total. Naast Schmid keert Milou Mets terug in de klasse. De Limburgse is hersteld nadat ze eerder haar middenvoetsbeentje had gebroken.

Op zaterdag start de race actie vanaf 12:30 en gaat door tot laat in de avond. Op zondag starten de races om 11:30.Hotels met korting in de buurt van Venray

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS