Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

LIVESTREAM Total 24H of Spa

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 oktober 2020 16:53 • Print artikel

LIVESTREAM Total 24 Hours of Spa! Deze dagen en het weekend staat de legendarische Total 24 Hours of Spa op het menu. De top van de GT-racers staan aan het vertrek. Op donderdagavond start om 18.55 uur de kwalificatie van de 24U van Spa op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen.

Total 24Hours of Spa live

Die bestaan uit vier sessies van vijftien minuten, één voor elke rijder (teams van drie komen niet in actie in Q1). De kwalificatietijd wordt bepaald door het gemiddelde van de beste tijd van elke rijder op de wagen. Als één van de rijders er niet in slaagt een tijd neer te zetten, start de wagen achter alle wagens waarvan alle rijders wel een tijd wisten neer te zetten. Nadien, om 20u35, volgt nog avondlijke vrije training. Die is dit jaar nog belangrijker dan anders, want een herfsteditie betekent uiteraard ook dat er meer in het donker wordt gereden.

De kwalificatie sessie start om 18u55, wanneer alle teams in actie komen voor de eigenlijke kwalificaties. Die leggen de gridposities 21 tot 56 vast, en bepalen welke 20 wagens vrijdagavond kunnen deelnemen aan de Superpole. Alle actie is live te volgen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS