Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

LIVESTREAM: wereldpremičre Audi urbansphere concept car

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 april 2022 09:44 • Print artikel

Audi breidt zijn familie van concept cars verder uit. Na de Audi skysphere concept en de Audi grandsphere concept wordt op dinsdag 19 april de Audi urbansphere concept onthuld. De ‘sphere’ serie biedt een inkijk in de toekomst van Audi’s design en laat de visie zien van Audi op de premiummobiliteit van de toekomst. De Audi urbansphere concept werd met name ontworpen met de behoeften van klanten in Chinese metropolen in het achterhoofd. In steden waar persoonlijke ruimte schaars is, biedt dit studiemodel het grootste en meest ruime interieur van alle Audi’s tot dusver.

LIVE STREAM: wereldpremičre Audi urbansphere concept car

Net als de Audi skysphere concept en Audi grandsphere concept onthult Audi de urbansphere op virtuele wijze. De conceptauto, die op systematische wijze van binnenuit naar buiten toe werd ontworpen, beleeft zijn wereldpremičre vandaag op 19 april om 12:00 tijdens het ‘Celebration of Progress’ event. Tijdens de online presentatie lichten Hildegard Wortmann (lid van de Raad van Bestuur van Audi AG voor Sales en Marketing) en Oliver Hoffmann (bestuurslid voor Technische Ontwikkeling bij Audi AG) deze volgende stap in de transformatie van Audi toe. Samen met designer Gary Telaak laten ze zien hoe autonoom rijden het interieur laat transformeren in een mobiele belevingswereld zonder stuur, pedalen en displays die in de weg zitten.

Save the date - urbansphere concept
Het studiemodel is ontwikkeld in een nauwe samenwerking tussen Audi’s designstudio’s in Peking en het hoofdkantoor in Ingolstadt. Bovendien is de urbansphere het eerste model van Audi dat de wensen en ervaringen van Chinese klanten weerspiegelt, en laat zien hoe Audi de auto interpreteert als een derde leefruimte.

De wereldpremičre van de Audi urbansphere concept is op 19 april live te volgen via:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS