Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

LIVESTREAM: kan Larry ten Voorde kampioen worden in de Virtual Porsche Mobil 1 Supercup + TIJDSCHEMA

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 mei 2020 13:00 • Print artikel

Na races op de digitale circuits van Barcelona, Silverstone en Spa-Francorchamps staat zaterdag de finale van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition op het programma. Ditmaal is het beroemde Autodromo Nazionale Monza, de ‘Temple of Speed’, de digitale plaats van handeling. Ziggo Sport F1 zendt de races in Nederland wederom live op televisie uit.

Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition 2020

De Nederlander Larry ten Voorde in de CarNext-Porsche van Team GP Elite heeft daarbij prima kansen op het binnenhalen van de kampioenstitel: zijn achterstand op Ayhancan Güven bedraagt slechts twee punten. Het Nederlandse Team GP Elite heeft een flinke voorsprong in het teamklassement. De Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition is in het leven geroepen als alternatief zolang de fysieke races op het circuit nog niet gehouden kunnen worden. “De zes tot dusver gehouden races laten zien dat de Porsche Mobil 1 Supercup ook digitaal goed is voor spannende autosport”, zegt Oliver Schwab, projectleider Porsche Mobil 1 Supercup.

Ook tijdens de finale van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition bestaat het programma uit twee wedstrijden van elk 25 minuten. De kwalificatie, bepalend voor de startposities in de eerste race, staat van 16.00 tot 16.15 uur op het programma, gevolgd door de eerste wedstrijd van 16.20 tot 16.45 uur. Dan is er een warm-up van 16.50 tot 17.10 uur. De uitslag van de eerste race is tevens de basis voor de startopstelling van race twee, die verreden wordt van 17.12 tot 17.37 uur sluit het evenement af. De races zijn te volgen via de livestream op www.porsche.de/virtualPMSCMonza, op Youtube, via www.eurosport.com en www.eurosport.nl. Ziggo Sport zendt de races in Nederland wederom live op televisie uit. Voorafgaand aan het raceprogramma beschouwen Robert Doornbos en Rob Kamhues de finale race voor vanuit Move in Amsterdam.

Tijdschema Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition 2020 finale op Monza:
Kwalificatie: 16.00 tot 16.15 uur

Race 1: 16.20 tot 16.45 uur

Race 2: 17.12 tot 17.37 uur


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS