Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

LIVESTREAM: EuroNASCAR Esports Series eerste halve Finale op Brands Hatch

Uitgegeven door HJ van Keulen • 16 juni 2020 17:46 • Print artikel

Voor het eerst in de geschiedenis van NWES zullen coureurs en teams strijden op de GP-layout van het Brands Hatch Circuit. De 3.908 kilometer lange old-school circuit heeft negen bochten, rechte stukken met hoge snelheid en veel hoogteverschillen, waardoor het een nieuwe spannende uitdaging wordt voor het ENES-veld. Brands Hatch, de thuisbasis van het echte Amerikaanse SpeedFest, organiseert voor de tweede keer dit seizoen ENES. Guillaume Deflandre won een spannende strijd op het Indy-circuit in ronde 1.

EuroNASCAR Esports Series

Lasse Soerensen leidt het kampioenschap na een spannend seizoen met vijf verschillende winnaars in vijf evenementen, waaronder de proloog. De Deen heeft nu een marge van 10 punten op Jeffrey Roeffen van Hendriks Motorsport en een 12-puntsmarge op NWES-kampioen Loris Hezemans. De posities vier tot en met zes worden ingenomen door respectievelijk Andre Castro van Df1 Racing, Tobias Dauenhauer van Hendriks en Ulysse Delsaux van RDV Competition.

Terwijl het dubbele punten toekent in de 36-driver Main Event-race, blijft het ENES-formaat ongewijzigd voor de play-offs. Na een kwalificatiesessie van 2 ronden sturen drie Heat-races van 10 minuten elk 10 coureurs naar het Main Event. Een 10-minuten Last Chance Qualifier waarin alle deelnemers uit de Heats zijn geŽlimineerd, geeft de top-6 nog een kans om door te gaan naar het 30 minuten durende Main Event.

ENES Halve Finale 1 op het Brands Hatch Grand Prix-circuit wordt live uitgezonden op dinsdag 16 juni vanaf 20:00 CEST op het YouTube-kanaal, de Facebook-pagina en het Twitch-profiel van EuroNASCAR. Bekijk HIERONDER de LIVESTREAM: EuroNASCAR Esports Series eerste halve Finale op Brands Hatch:


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS