Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

LINE-UP Nederlandse MP Motorsport compleet voor de FIA F3

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 februari 2022 15:13 • Print artikel

De jonge Indiase coureur Kush Maini heeft voor zijn debuutseizoen in het FIA Formule 3-kampioenschap getekend bij MP Motorsport. De 21-jarige coureur uit Bengaluru kan daardoor voortaan tijdens F1 Grand Prix-weekends zijn talent laten zien.

Kush Maini MP Motorsport

Maini’s F3-debuut bij MP volgt op zijn deelname in 2021 aan het Aziatische F3-kampioenschap en zijn tweede plaats in het Brits F3-kampioenschap van 2020, waarna hij nu zijn waarde kan bewijzen op FIA F3-niveau. Bij MP gaat de Indiër, die wordt ondersteund door JK Racing, een driekoppig team vormen met de Rus Alexander Smolyar en de Braziliaan Caio Collet. Maini is de jongere broer van voormalig FIA F2- en F3-coureur Arjun Maini, die sindsdien actief is geweest in de ELMS en de DTM.

“Ik begin vol enthousiasme aan mijn eerste seizoen FIA F3 bij MP Motorsport", aldus Maini. “In 2021 heeft MP in deze klasse bewezen dat ze races kunnen winnen. In het FIA F3-eindklassement waren ze bovendien het enige team met twee debutanten in de top-tien. Dat laat zien dat ze rookies goed kunnen coachen om snel te kunnen presteren. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan, eerst met de voorseizoenstests en daarna de eerste races in Bahrein!”

“Ik heet Kush van harte welkom in ons FIA F3-team”, vertelt Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. “In de afgelopen jaren heeft zich Kush uitstekend gemanifesteerd op regionaal F3-niveau. Nu is het tijd dat hij de stap zet naar de FIA F3. Ik ben ervan overtuigd dat hij goed zal samenwerken met Alex en Caio. We gaan ons best doen om hem tijdens alle negen raceweekends van het kampioenschap goed voor de dag te laten komen.”

Maini’s kartcarrière ging in 2011 voortvarend van start met de Indiase titel op Rotax Micromax-niveau. Die prestatie werd gevolgd door onder meer een tweede plaats in de WSK Euro Series van 2013 bij de 60 Mini’s, een vierde plaats in het CIK-FIA-wereldkampioenschap op KF Junior-niveau in 2014 en een vierde plaats in de WSK Champions Cup voor KF Juniors in 2015. In 2016 debuteerde Maini in de eenzitters. In het Italiaanse F4-kampioenschap veroverde hij meteen zijn eerste podium. Het jaar erop combineerde hij de Italiaanse F4 met enkele Duitse F4-races, resulterend in een achtste plaats in het Italiaanse kampioenschap. In 2018 en 2020 reed Maini naar de derde en vervolgens de tweede plaats in de Britse Formule 3, terwijl hij in 2019 als zesde eindigde in de Eurocup Formule Renault. In 2021 combineerde het Indiase talent het Aziatische F3-kampioenschap met een LMP2-deelname in het FIA WEC.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS