DTM

LINE-UP Mercedes-AMG met sterke teams en rijders richting nieuwe DTM + FOTO'S livery

Uitgegeven door Pascal Wekema • 6 april 2021 15:27

Over iets minder dan twee maanden start Mercedes-AMG aan een nieuw hoofdstuk in hun motorsportgeschiedenis. Met niet minder dan vijf teams en zeven Mercedes-AMG GT3's gaat het team van start in de nieuwe opgezette DTM klasse. Met Vincent Abril (FRA), Lucas Auer (AUT), Philip Ellis (SUI), Maximilian Götz (GER), Daniel Juncadella (ESP), Arjun Maini (IND) en Gary Paffett (GBR), komt Mercedes met een zo sterk mogelijke opstelling aan de start.

DTM
De DTM gaat op 18 juni van start op het circuit van Monza in Italië en trekt door Duitsland, België, Oostenrijk en Nederland om hun acht weekenden tellende kalender af te werken met zestien races.

De voorbereidingen voor het seizoen zijn in volle gang. Op 7 en 8 april vinden de eerste tests plaats op het circuit van Hockenheim en begin mei volgt er nog een tweede testsessie op de Lausitzring.

Successeizoen in 2018
In 2018 sloot Mercedes-AMG zijn laatste DTM-seizoen tot nu toe af met een historische drievoudige titelwinst: in een spannende finale reed Gary Paffett zijn Mercedes-AMG C63 DTM naar zijn tweede coureurstitel voor teamgenoot Paul di Resta, die daarmee ook de constructeurstitel veilig wist te stellen.

Vijf teams houden eer hoog
Dit jaar zullen vijf teams hun uiterste best doen om het succesverhaal van Mercedes-AMG in DTM voort te zetten. Haupt Racing Team (HRT) en WINWARD Racing zullen elk twee Mercedes-AMG GT3's besturen. GruppeM Racing, Mücke Motorsport en GetSpeed ​​Performance nemen allemaal deel met één auto uit Affalterbach.

GruppeM Racing
GruppeM Racing heeft al talloze prestaties behaald in de GT World Challenge en de Intercontinental GT Challenge en vertrouwt op Mercedes-AMG-coureur Daniel Juncadella achter het stuur van zijn GT3-auto. De Spanjaard heeft uitgebreide ervaring met racen in DTM en is stevig verankerd in deze competitie met 94 deelnames sinds 2013.

Maximilian Gotz

Haupt Racing Team
Haupt Racing Team heeft twee Mercedes-AMG GT3's ingeschreven voor het DTM-seizoen. Mercedes-AMG-coureurs Maximilian Götz en Vincent Abril zullen met de twee auto's racen. Götz, recentelijk succesvol in de ADAC GT Masters, Intercontinental GT Challenge en Nürburgring Endurance Series zal na 2016 zijn comeback maken in de DTM. Zijn teamgenoot, DTM-nieuwkomer Vincent Abril, heeft ook enkele jaren ervaring met racen in verschillende GT-series.

Lucas Auer

WINWARD Racing team
Het WINWARD Racing-team heeft ook ervaren GT3-coureurs aan boord, die hun vaardigheden al bij talloze gelegenheden hebben bewezen. Vijfvoudig DTM-racewinnaar Lucas Auer, die na een onderbreking van twee jaar zijn comeback maakt met Mercedes-AMG in DTM, zal racen in een van de twee auto's van het team. Met de tweede GT3 van het team maakt Philip Ellis zijn DTM-debuut. Meest recentelijk, tijdens de Rolex 24 in Daytona in januari 2021, behaalden Ellis en zijn WINWARD Racing-teamgenoten de eerste overwinning van een Mercedes-AMG Customer Racing Team in de GTD-klasse van de al lang bestaande uithoudingsrace.

Philip Ellis

Mücke Motorsport
De Mücke Motorsport Mercedes-AMG GT3 zal de DTM-kampioen van 2018, Gary Paffett als coureur hebben. De in Londen geboren coureur maakt zijn comeback in de serie met de ervaring van 15 DTM-seizoenen en zal mikken op zijn derde kampioenschapstitel na 2005 en 2018.

Arjun Maini

GetSpeed Performance

Voor de GetSpeed ​​Performance GT3 is er een primeur: Arjun Maini zal de eerste coureur uit India zijn die met een DTM-auto racet. Maini begon zijn carrière in de karting en eenzitters en racete onder meer in het FIA Formule 2-kampioenschap. Sinds twee jaar doet hij mee aan langeafstandsraces in de European Le Mans Series en de Asian Le Mans Series, terwijl hij ook in de legendarische 24-uursrace van Le Mans in 2019 aan de start stond.

De kleuren en livery van Mücke Motorsport en GruppeM Racing zijn nog niet bekend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS