Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

LINE-UP MP Motorsport: Alexander Smolyar tekent deal voor FIA Formule 3

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 januari 2022 12:43

Alexander Smolyar en MP Motorsport beginnen samen aan een nieuw seizoen in het FIA Formule 3-kampioenschap. De ervaren Rus tekende als eerste van drie coureurs een F3-contract bij het Nederlandse team. Zijn twee teamgenoten voor 2022 worden binnenkort bekendgemaakt.

MP Motorsport Alexander Smolyar

Smolyar komt komend jaar voor MP uit na een succesvol seizoen in de FIA F3. De 20-jarige coureur uit Yuzhno-Sakhalinsk liet daarin twee overwinningen, vier podiumplaatsen en twee snelste ronden noteren. Na deze successen koos Smolyar ervoor om in het kampioenschap te blijven, met als doel om zijn toch al sterke resultaten in de klasse nog verder te verbeteren.

“Ik ben blij dat ik met MP Motorsport nog een seizoen in de FIA F3 mag uitkomen”, aldus Smolyar. “Vorig jaar heb ik flink wat duels uitgevochten met de auto's van MP. Toen streden we tegen elkaar om dezelfde podiumplaatsen, nu zijn we samen één team en gaan we voor zo veel mogelijk overwinningen. We bereiden ons de komende weken maximaal voor, daarna gaan we op reis naar Bahrein voor de voorseizoenstest en de eerste ronde van het kampioenschap.”

MP Motorsport Alexander Smolyar

“Het is geweldig nieuws dat Alex en SMP Racing vertrouwen op MP voor het F3-kampioenschap van het komende jaar”, aldus Sander Dorsman, de teambaas van MP Motorsport. “Alex behoort onmiskenbaar tot de beste coureurs die nog een seizoen in de Formule 3 blijven. Zijn enorme kennis van de auto en de circuits gaat ons goed van pas komen, dus we kijken samen uit naar een sterk seizoen.”

Na een zeer succesvolle kartcarrière waarin hij in 2016 op pole stond voor zijn afscheidsoptreden in het CIK-FIA WK debuteerde Smolyar in 2017 in de autosport. In het Spaans F4-kampioenschap streed hij tegen de auto’s van MP Motorsport om uiteindelijk als tweede te eindigen in de eindstand, met acht overwinningen, 15 podiumplaatsen en vier poles. De Rus promoveerde daarna meteen naar de Eurocup Formule Renault. Daar leverde een tweejarige campagne hem de derde plaats in het klassement van 2019 op. Hij behaalde daarbij drie overwinningen, tien podiumplaatsen en een pole. Sinds 2020 rijdt Smolyar in de FIA F3. In zijn debuutseizoen werd hij elfde, vorig jaar eindigde hij als zesde.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS