Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LINE-UP; Lamborghini maakt eerste twee LMDh-coureurs bekend: "Talent en ervaring"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juli 2022 11:27 • Print artikel

Lamborghini heeft haar coureurs bekend gemaakt voor het nieuwe LMDh-project. Mirko Bortolotti en Andrea Calderelli zijn de eerste twee coureurs voor de auto die in samenwerking met Ligier wordt ontwikkeld. Beide coureurs maken al lange tijd onderdeel uit van het GT-programma van de Italiaanse autofabrikant.

Line-up Lamborghini LMDh

“We zijn vooral trots om Mirko en Andrea aan te kondigen als onze eerste coureurs voor het LMDh-programma”, reageert het hoofd van de autosportafdeling van Lamborghini, Giorgo Sanna. “Beiden hebben substantieel bijgedragen aan het behalen van de historische resultaten van Lamborghini in het GT-racen en hun bijdrage aan het LMDh-programma is ook een beloning van de continue toewijding aan Squadra Corse. Ik ben er zeker van dat hun talent en ervaring van toegevoegde waarde zal zijn aan onze competitiviteit in de premium endurance klasse.”

Bortolotti kwam in 2016 naar Lamborghini en won onder andere in 2018 en 2019 de 24 uur van Daytona in de GT’s. De Italiaan is in zijn nopjes met deze nieuwe stap bij het Italiaanse merk. "Ik ben zo blij om mijn carrière met Lamborghini voort te zetten en om een gaaf nieuw hoofdstuk te beginnen”, aldus de Italiaan. “Ik ben Squadra Corse dankbaar om het LMDh-project mogelijk te maken en het onvoorwaardelijke vertrouwen dat zij sinds 2014 in mij hebben. Het vertegenwoordigen van een merk in de meest belangrijke endurance races en het meedoen voor algemene overwinningen in de grootste endurance klasse is zowel een eer als verantwoordelijkheid.”

De Italiaan heeft overigens al enige ervaring met een prototype in Le Mans. Bortolotti reed in 2020 met een LMP2 van Team WRT in de endurance klassieker. Calderelli is op zijn beurt reeds sinds 2017 fabriekscoureur bij Lamborghini. De coureur heeft onder andere een eigen team met FF Racing. Hier heeft de Italiaan zowel de rol van coureur als teambaas. “Terug in 2017 toen ik begon te racen voor Lamborghini, had ik het doel van het vervullen van mijn kinderdroom, het racen met mijn favoriete merk in de meest prestigieuze endurance races. Ik ben echt blij met dit nieuwe avontuur en ga mijn best doen om al mijn ervaring mee te nemen naar dit project en om nieuwe en prestigieuze trofeeën te winnen.”

Overigens gaat Lamborghini niet met een fabrieksteam komen. Het gaat het model hanteren zoals zij dit ook doet voor de GT’s. Zij willen hoogstaande ondersteuning gaan bieden aan klantenteams. Met welke teams het Italiaanse automerk in zee gaat is nog niet bekend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS