Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

LINE-UP: GP Elite met sterke rijders in Porsche Supercup en Porsche Carrera Cup

Uitgegeven door Bart • 2 april 2021 20:39 • Print artikel

GP Elite heeft de line-up bekend gemaakt voor het komende raceseizoen van 2021. De succesvolle renstal heeft elf coureurs in verschillende Porsche kampioenschap. Al ruim drie decennia lang vormen de merkenraces met de Porsche 911 een populair element in de autosport. In vele landen en regio’s wordt er met technisch identieke Porsches geracet, wat altijd goed is voor spectaculaire competitie. Dit jaar maakt de nieuwste versie van de Porsche 911 GT3 Cup zijn opwachting in de racerij, gebaseerd op de huidige modelgeneratie 992. Met 510 pk is dit de krachtigste Porsche Cup-auto aller tijden. Ook het komende seizoen zijn er op vele fronten Nederlandse coureurs en teams actief in de Porsche-merkencups.

GP Elite presenteert team voor Porsche Supercup en Porsche Carrera Cup

Daarmee wordt een lange traditie voortgezet, want al vanaf de beginjaren van de Porsche-merkencupracerij zijn Nederlandse rijders succesvol met de Porsche 911. Zo is Patrick Huisman met 24 racezeges en vier kampioenstitels nog steeds recordhouder in de Porsche Mobil 1 Supercup, de internationale competitie die verreden wordt in het voorprogramma van de Formule 1. Jeroen Bleekemolen won twee keer de kampioenstitel in de Porsche Mobil 1 Supercup, terwijl Larry ten Voorde in deze klasse vorig jaar de derde kampioen uit Nederland werd.

GP Elite presenteert team voor Porsche Supercup en Porsche Carrera Cup

Ten Voorde verdedigt het komende seizoen zijn kampioenstitel in de Porsche Mobil 1 Supercup en komt opnieuw in actie voor het Nederlandse Team GP Elite. In totaal brengt de renstal uit het Noord-Hollandse De Rijp gedurende het volledige seizoen vijf auto’s aan de start, allemaal met Nederlandse rijders. Naast Ten Voorde zijn dat Lucas Groeneveld, Daan van Kuijk, Jesse van Kuijk en Max van Splunteren, die allemaal aan hun tweede volledige seizoen in de Supercup beginnen. Laatstgenoemde won vorig jaar de ‘rookie’-titel voor de beste nieuwkomer in de klasse.

GP Elite presenteert team voor Porsche Supercup en Porsche Carrera Cup

Daarnaast zal de pas 16 jaar jonge Morris Schuring, vorig jaar een van de toprijders in de Porsche Carrera Cup Benelux, als gastrijder deelnemen aan de Supercup-races op de circuits van Silverstone, Zandvoort en Spa-Francorchamps. Het optreden op 5 september wordt het eerste optreden van de Porsche Mobil 1 Supercup in Nederland.

De Porsche Carrera Cup Deutschland geldt sinds jaar en dag als de sterkst bezette nationale Porsche-merkencup. Tal van coureurs uit de Supercup komen ook in de Duitse serie in actie. Vorig jaar werd Larry ten Voorde ook in de Duitse Carrera Cup kampioen, als eerste Nederlander in de historie. Dit seizoen verdedigt hij zijn titel en rijdt voor Team GP Elite, samen met Lucas Groeneveld, Daan en Jesse van Kuijk, Morris Schuring en Max van Splunteren.

GP Elite presenteert team voor Porsche Supercup en Porsche Carrera Cup

In onze regio is er de Porsche Carrera Cup Benelux. Met 21 permanent ingeschreven auto’s kan de Porsche Carrera Cup Benelux dit jaar rekenen op het sterkste veld tot nu toe. De Porsche Carrera Cup Benelux is samen met de Supercup en de Carrera Cups in Duitsland, Frankrijk, Azië en Noord-Amerika een van de Porsche-series waar dit jaar al de nieuwe generatie van de Porsche 911 GT3 Cup aan de start verschijnt. Voor GP Elite strijden hierin Thierry Vermeulen, Steven van Rhee, Ghislain Cordeel, Floris Dullaart en Ziad Geris.

GP Elite presenteert team voor Porsche Supercup en Porsche Carrera Cup

Er staan dit seizoen zes weekeinden met elk twee races op het programma staan. Er wordt gereden op de Nederlandse circuits van Assen en Zandvoort alsmede Spa-Francorchamps en Zolder in België. Daarnaast zijn er optredens op de Red Bull Ring in Spielberg in Oostenrijk en de Duitse Hockenheimring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS