Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LINE-UP: Ferrari komt met sterke rijdersline-up voor FIA WEC: Davide Rigon vervangen door Daniel Serra

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2021 10:55 • Print artikel

AF Corse heeft de line-up voor het FIA World Endurance Championship bekend gemaakt. Het Italiaanse team komt wederom met twee Ferrari’s uit in de GTE-Pro klasse van het kampioenschap. De line-up kent één aanpassing, want Daniel Serra vervangt Davide Rigon en gaat in de Ferrari 488 GTE Evo plaatsnemen naast Miguel Molina. Het betekent niet dat Rigon helemaal verdwijnt. In Le Mans neemt hij plaats naast Serra en Molina. James Calado en Alessandro Pier Guidi gaan de andere Ferrari bemannen. Het is nog niet bekend wie er naast dit duo plaats gaat nemen tijdens de 24U van Le Mans.


Serra werd eind 2019 Ferrari-fabriekscoureur, nadat hij de klasse-overwinningen behaalde in Le Mans en de Motul Petit Le Mans met Calado en Pier Guidi. De 36-jarige was al eerder actief in Le Mans voor Aston Martin, maar reed ook al in andere klassen in een Ferrari. “Mijn doel was om in het WEC te racen en ik ben blij dat ik het seizoen van 2021 in ga met AF Corse”, reageert Serra. “Ik ken het team en mijn teamgenoot erg goed en ik denk dat we het samen goed kunnen doen. Ik bereid mijzelf zo goed mogelijk voor als ik kan, om klaar te zijn als het seizoen aftrapt.”

Met de bevestiging van Ferrari is het aantal auto’s in de GTE-Pro dit jaar vier stuks, nadat Aston Martin bekend maakte dat zij stopte in de klasse. Porsche keert dit jaar terug met twee fabrieksauto’s die ingezet worden onder de vlag van Manthey. Groote verandering in deze line-up is dat Neel Jani, voormalig LMP1-coureur, de plek van Michael Christensen heeft ingenomen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS