Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

LINE-UP: Charouz Racing System maakt rijdersline-up voor Formule 2 bekend

Uitgegeven door Pascal Wekema • 22 februari 2021 18:01 • Print artikel

Het Tsjechische FIA Formule 2 team Charouz Racing System heeft de rijders line-up voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. David Beckman en Guilherme Samaia zullen de kleuren van Charouz verdedigen en proberen de resultaten van vorig seizoen met de zevende plaats in de eindstand te verbeteren.

Charouz Racing System Formule 2

Het seizoen begint op 26 maart op het circuit van Bahrein en zal acht raceweekenden omvatten. Alle weekenden rijdt de Formule 2 in het support programma van de Formule 1. Dit seizoen worden er elk weekend drie wedstrijden verreden in plaats de twee races in voorgaande seizoenen.

David Beckman Charouz Racing System Formule 2

David Beckman maakt de overstap vanuit de FIA Formule 3, waar hij geregeld voorin te vinden was en twee keer wist te winnen en vijf keer het podium kon beklimmen. De Duitser heeft vorig jaar al getest in de Formule 2 auto na afloop van het seizoen in Bahrein en dat is goed bevallen. Zo goed dat beide partijen een contract zijn aangegaan. "Ik ben heel erg blij met mijn stoeltje bij het team", aldus David Beckman. "Het is spannend om deze nieuwe uitdaging te hebben het doet me denken aan mijn stap van de F4 naar de F3. En dit is natuurlijk weer een stap dichterbij mijn uiteindelijke doel, de Formule 1."

"Ik voel me bij het Charouz Racing System team echt op mijn gemak en ze hebben in het verleden laten zien dat ze over de goede capaciteiten beschikken. Het belooft een goed seizoen te worden samen", besluit de 20-jarige Duitser.

Guilherme Samaia

Met Guilherme Samaia haalt het team ervaring in huis. De 24-jarige Braziliaanse coureur heeft vorig jaar al in het Formule 2 kampioenschap geracet. Het was een grote stap omhoog in de carrière van de Braziliaan. Hij kwam uit de Euroformula. Ook Samaia kijkt uit naar de start van het seizoen. "Ik ben super blij dat ik bij het Charouz Racing System team terecht ben gekomen. Aan het eind van het seizoen kreeg ik een geweldige kans in de vorm van een test. Ik heb er vertrouwen in dat we een sterk team zullen vormen en we zullen heel erg hard gaan pushen", besluit hij.

Charouz Racing System

Teambaas Antonin Charouz is ook content met de nieuwe teamsamenstelling. "Ik ben blij dat ik David en Guilherme dit seizoen bij ons aan boord heb. Terugkijkend op het seizoen 2020 was het waarschijnlijk een van de moeilijkste in de geschiedenis van de autosport, maar we zijn sterk geweest en hebben er het beste uit proberen te halen."

"Ik kijk met vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen, de testen aan het eind van het seizoen waren positief en met de nieuwe opzet qua race-weekenden gaat het een opwindend seizoen worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS