Formule 1

Kwalificatieduels tot aan de zomerstop 2022, wie was er beter dan zijn teamgenoot? Niet alleen Verstappen en Leclerc, maar ook...

Uitgegeven door Peter Vader • 8 augustus 2022 08:01

De eerste helft van het Formule 1-seizoen 2022 zit erop nu we de zomerstop in zijn gegaan. Een goed moment om de balans op te maken bij de kwalificatieduels tussen de teamgenoten in de koningsklasse. Wie was er beter met hetzelfde materiaal? De Formule 1-fans zijn in 2022 vooralsnog op dertien races getrakteerd. Dertien races betekent natuurlijk ook dat er net zo vaak is gekwalificeerd middels Q1, Q2 en Q3. Daarnaast hebben we ook al tweemaal kunnen genieten van een sprintrace in de koningsklasse, maar om écht goed te kijken naar de prestaties over dat ene perfecte rondje, leggen we de 'normale' kwalificatieduels even naast elkaar.

Max_Verstappen_voor_Ferrari_in_Oostenrijk

Met gelijkwaardig materiaal kan er tijdens de kwalificaties gekeken worden naar de verschillen tussen teamgenoten op zaterdag (en tweemaal op vrijdag). Het meetpunt is simpel: wie zich hoger kwalificeert dan zijn teamgenoot, krijgt een punt. Met dertien verreden races in 2022 zijn er dus dertien punten te vergeven.

Een aantal coureurs hebben hier duidelijk de overhand op zijn teamgenoot, aldus een bericht van RacingNews365. Zo hebben Max Verstappen en Charles Leclerc maar liefst tien van de dertien keer gewonnen van respectievelijk Sergio Perez en Carlos Sainz. De grootste 'winnaars' zijn echter Kevin Magnussen en Alexander Albon. Zij versloegen hun teamgenoten maar liefst elf keer in de kwalificaties van de eerste seizoenshelft. Benieuwd hoe de het lijstje met kwalificatieduels er na de eerste helft van 2022 uitziet? Bekijk de volledige uitslag in onderstaande tabel.

F1-kwalificatieduels tot aan de zomerstop augustus 2022:

Teamgenoten	        Stand
Verstappen-Perez 10-3
Leclerc-Sainz 10-3
Hamilton-Russell 6-7
Alonso-Ocon 8-5
Norris-Ricciardo 11-2
Bottas-Zhou 10-3
Magnussen-Schumacher 11-2
Gasly-Tsunoda 8-5
Vettel-Stroll 8-3* (Vettel miste de twee openingsraces)
Albon-Latifi 11-2


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS