Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Kwalificatie F3: Mega start voor Van Amersfoort in F3, ook MP Motorsport aan de kop van het veld

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 maart 2022 15:32 • Print artikel

Het Nederlandse team van Van Amersfoort Racing is nieuw in de Formule 2 en de Formule 3. Maar ze laten er geen gras over groeien en pakken meteen in hun eerste raceweekend pole position in de Formule 3. Ze begonnen hun debuut met de best mogelijke start, toen Franco Colapinto de pole position pakte voor de hoofdrace van zondag in Sakhir met een rondetijd van 1:46.249.

null

Nadat in de ochtend de 30 coureurs het circuit hadden verkend in de vrije training stoomden ze tijdens de 30 minuten durende kwalificatie naar buiten op jacht naar de eerste pole position van het seizoen.
Na het eerste deel van de kwalificatie had Grégoire Saucy de leiding in handen, hij was direct al een tienden sneller dan Roman Staněk’s tijd uit de vrije training. Waar de rest naar binnen ging voor verse banden bleven Juan Manuel Correa van ART Grand Prix en MP Motorsport-coureur Alexander Smolyar buiten. Correa klom naar de derde positie, terwijl Smolyar de snelste tijd te rijden, drie tienden sneller dan Saucy.

Met nog tien minuten op de klok reden de coureurs bijna synchroon naar buiten om nog één poging te doen voor de snelste ronde. Franco Colapinto, die zijn debuut maakte in de F3 en bij het team van VAR maakte er een droomdebuut van door op de eerste positie te kwalificeren.

Staněk kwam het dichtst bij het verslaan van de Argentijn, hij zette de tweede tijd neer op geringe achterstand. Voor MP Motorsport was het ook een positieve middag. Kush Maini liet zien dat hij uit het goede racehout is gesneden en noteerde de derde positie.

De kwalificatie bepaald de startgrid voor de hoofdrace die zondagochtend wordt gereden. Morgen, tijdens de sprintrace wordt de top 12 van de kwalificatie omgedraaid. Dit betekent dat Zak O'Sullivan van Carlin op pole position zal starten tijdens de sprintrace, met Oliver Bearman van PREMA naast hem als gezelschap op de eerste rij nadat beide coureurs in de kwalificatie eindigden als respectievelijk 12e en 11e.

Morgen start om 10.45 Nederlandse tijd de eerste sprintrace van het 2022 Formule 3-seizoen.

null

Wil je niets missen van de Formule 1 Grand Prix van Bahrein? Sluit dan HIER een abonnement af met Viaplay voor de F1 met Max Verstappen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS