Formule 1

Kritische noot Jacques Villeneuve: "Allemaal geld op zak, behalve..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 januari 2021 08:00 • Print artikel

Jacques Villeneuve zegt dat de leden van de Ferrari Academy zelfs zouden slagen zonder de hulp van het in Maranello gevestigde Ferrari. De huidige rijders in het ontwikkelingsprogramma zijn onder andere Marcus Armstrong, Dino Beganovic, Enzo Fittipaldi, Callum Ilott, Arthur Leclerc, Gianluca Petecof, Mick Schumacher en Robert Shwartzman. Allen hebben veel budget om de autosportladder te beklimmen. De wereldkampioen van het seizoen 1997 zegt dat Charles Leclerc de opmerkelijke uitzondering op de regel is. "Behalve Leclerc had de rest van de academiecoureurs allemaal geld op zak voordat ze daar aankwamen", vertelde hij aan Sky Italia.

Mick Schumacher Prema F2 Champion

"Alleen Charles had problemen met de financiering", benadrukt de Canadees. "Vroeg of laat zullen deze rijders alleen vooruit moeten. Maar ook zonder de hulp van Ferrari zouden ze zijn waar ze nu zijn".

Jacques Villeneuve, zoon van Ferrari legende Gilles Villeneuve, breekt nog wel een lans voor Mick Schumacher, wellicht omdat hij net als Schumacher ook een beroemde vader had waar hij mee wordt vergeleken. "Mick staat al jaren onder grote druk door zijn achternaam", weet Villeneuve vanwege de vergelijking van Mick met zijn vader Michael Schumacher. "Dat is een groot verschil met de andere jongens die op de academie zitten. Een beroemde achternaam kan je helpen maar het geeft ook veel druk. Mensen verwachten meteen dat je presteert en de behandeling door de media is ook niet makkelijk - je krijgt veel vragen over je vader".

"Het is altijd lastig om antwoorden te geven. Bijvoorbeeld wie je wil bedanken na een goed resultaat. Ze willen stuk voor stuk horen dat je je vader bedankt maar dat is een vervelende vraag voor iemand zoals Mick".

Villeneuve vindt wel dat de regerend Formule 2 kampioen het goed heeft gedaan in het voorbije jaar. "Maar in de Formule 1 begint alles weer op nul en hij zal zich opnieuw moeten bewijzen", besluit de oud wereldkampioen.

RaceXpress Youtube


Check ook eens ons RaceXpress Youtube-kanaal met leuke video's over auto's, autosport, Formule 1 en karting. Abonneer je dan ook gelijk even op ons YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull Racing met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar wij maken ook onze eigen content met onder meer interviews met autocoureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS