Formule 1

Kritiek uit eigen land op Sebastian Vettel: 'Eerst punten pakken in plaats van rotzooi'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2021 14:56 • Print artikel

Hoewel het 'geweldig' was dat Sebastian Vettel rommel hielp opruimen op het circuit van Silverstone na afloop van de Grand Prix, had oud-F1-coureur Ralf Schumacher liever gezien dat hij 'punten had opgeraapt' in plaats van rotzooi.

Sebastian Vettel Aston Martin F1


Na de Grand Prix van Groot-Brittannië van afgelopen weekend bleef Vettel op het circuit van Silverstone, waar hij samen met een groep fans en een aantal van zijn persoonlijke team, hielp bij het opruimen.

Met alleen al op de racedag 140.000 toeschouwers, was Vettel naar verluidt degene die een opruimactie organiseerde. Noch de Duitser, noch Aston Martin lichtte de media in, want het was niet de bedoeling om een fotomoment te creëren, maar de 34-jarige wilde een verschil maken.

Gewapend met rubberen handschoenen en met een gezichtsmasker op vulde Vettel een aantal grote zakken met afval vanaf de tribune op Hamilton Straight South. Hoewel zijn landgenoot het gebaar waardeerde, had Schumacher ook kritiek. "Ik vond het geweldig dat hij de rotzooi opraapte", citeert Motorsport-Total.com hem tegenover Sky, "maar ik zou nog blijer zijn geweest als hij ook een paar punten had gepakt."

Na een puntloze start bij Aston Martin, waarbij de viervoudig F1-wereldkampioen in de eerste vier races van het seizoen niet wist te scoren, boekte Vettel drie opeenvolgende top-tienresultaten, waaronder een podiumplaats tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Hij is nu echter weer bezig aan een reeks puntenloze races, waarin hij al drie races op rij niet heeft gescoord. "Dat is jammer", zei Schumacher. "Ik zou blij voor hem zijn geweest als hij dit momentum had doorgetrokken vanaf de races waarin hij erg sterk was."

Vettel geeft toe dat het een 'verkeerde inschatting' was die hem in Silverstone een goede uitslag kostte toen hij spinde terwijl hij tegen Fernando Alonso racete.

Aston Martin haalde zijn auto later uit de race met een koelingsprobleem. "Het weekend zag er veelbelovend uit en zonder alle problemen had ik ruim binnen de punten moeten eindigen ", aldus Vettel. "Ik ben erg teleurgesteld dat ik de auto verloor in een wiel-aan-wiel gevecht met Fernando. Ik weet niet precies wat er gebeurde, maar ik schatte het verkeerd in, verloor grip en spinde. Daarna zat ik helemaal achteraan. Uiteindelijk hebben we de race niet uitgereden omdat het team de auto met een koelingsprobleem uit de race heeft gehaald."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS