Formule 1

Kritiek op handelswijze Zak Brown: "Hij houdt veel coureurs een vette vis voor, maar..."

Uitgegeven door Bart • 13 augustus 2022 14:54 • Print artikel

De overstap van Fernando Alonso naar Aston Martin heeft in de Formule 1 veel op gang gebracht. Zijn huidige team Alpine dacht het tweede stoeltje in te vullen met het talent Oscar Piastri, maar die heeft zijn zinnen gezet op McLaren. Dat team zou dan nog wel afscheid moeten nemen van Daniel Ricciardo en daar zou wel eens een prijskaartje van ruim 20 miljoen dollar aan kunnen zitten.

Pato O'Ward


Ricciardo zou graag door willen in de Formule 1, maar er zijn nog meer McLaren-coureurs die op het F1-stoeltje azen. Naast Piastri denken ook IndyCar-coureurs Pato O'Ward, Colton Herta en Alex Palou aan een overstap naar de Formule 1. O'Ward vindt dat hem dingen beloofd worden die teamdirecteur Zak Brown niet kan nakomen.

"Het is niet goed voor mij om die illusie te hebben", aldus O'Ward bij ESPN over het dromen van het rijden in de Formule 1. "Die droom is heel ver weg. Ook al rij ik nu op een heel hoog niveau, het is niet genoeg om hen te overtuigen. Er spelen heel veel zaken mee en die gaan boven mijn pet. Ik heb er hard om moeten lachen. Brown houdt veel coureurs een vette vis voor, maar er is maar één stoeltje en niet vijf."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS