Formule 1

Kritiek op handelswijze Leclerc: "Ferrari had Charles Leclerc een boete moeten opleggen"

Uitgegeven door Bart • 14 juli 2020 10:50 • Print artikel

Na de openingsronde van de Grand Prix van Steiermark zat de race er al op voor beide Ferrari-bolides. Charles Leclerc ramde teamgenoot Sebastian Vettel uit de race en trok na afloop direct het boetekleed aan. De Monegask noemde zichzelf een klootzak. Ferrari omschreef het voorval als pijnlijk, maar ondernam verder geen actie. Volgens Flavio Briatore had de Scuderia harder moeten optreden.

Charles Leclerc


"Ik zou Charles een boete van 5 tot 10 procent van zijn salaris hebben gegeven", zei Briatore in gesprek met de Italiaanse radiozender Rai. "De enige manier waardoor je tegenwoordig echt tot de coureurs doordringt, is door hun geld af te pakken."

"Sebastian Vettel vertrekt aan het einde van het seizoen, maar had zeker niet verwacht dat iemand hem op deze manier zou aanvallen. Twee auto's uit de race na 300 meter is een ramp. De engineers, monteurs en alles binnen Ferrari verdienen respect."

"In zo'n situatie slaat het nergens op om zo veel risico te nemen", vervolgt de oud-teambaas van Benetton en Renault. "Dat vraagt om een stukje discipline. De auto is niet van de coureur, maar van het hele team. De coureurs moeten respect hebben voor het werk dat het team erin heeft gestoken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS