Formule 1

Kritiek op Red Bull: "Je kunt er ook aan denken om de vervangende kandidaat de laatste vier races te laten rijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 november 2020 08:23 • Print artikel

Alexander Albons positie bij Red Bull naast Max Verstappen lijkt elke race verder onder druk te komen staan. In gesprek met Sky Sports vraagt oud-Formule 1-coureur Ralf Schumacher zich af waarom hij nog steeds rijdt, ook al zijn er dit seizoen nog enkele races te gaan.

Alexander Albon Red Bull Racing F1


Schumacher noemde Albon een 'remblok' en weet niet zeker of hij het seizoen bij Red Bull Racing moet afmaken. "Ik weet niet waarom hij nog steeds rijdt", zei de Duitser. "Als je al aan volgend jaar denkt, dan kun je er ook aan denken om de vervangende kandidaat de laatste vier races te laten rijden."

Het zal niet de eerste keer zijn dat het team, onder leiding van Christian Horner, een coureur midden in het seizoen vervangt. Pierre Gasly werd in 2019 na de twaalfde race van het seizoen teruggezet in een Alpha Tauri, ten faveure van Albon.

Schumacher is van mening dat Albon een plaats verdient bij zusterteam Alpha Tauri. "Ik weet zeker dat Albon er beter zou uitzien in de AlphaTauri. De druk zou weg zijn en hij zal zich comfortabel voelen in de auto."

RaceXpress Youtube

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS