Karting • Karting Diversen

Kris Haanen steelt opnieuw de show in Duitsland: "Nu twee weken het maximale aantal punten gepakt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 augustus 2020 00:42

KERPEN – Hij mag dan dagenlang vanaf zes uur ’s ochtends in een snikhete kas hebben gewerkt, voor karter Kris Haanen was die inspannende vakantiebaan geen reden om niet te kunnen presteren. Het dertienjarige talent uit Meterik won zondag overtuigend beide finales in de OK Junior-klasse in het DKM-kampioenschap. Het was zijn tweede succesweekeinde in Kerpen op rij. Een week eerder had hij ook al de eerste ronde van het ADAC-kampioenschap gewonnen.

Kris Haanen wint DKM in Kerpen

Of het een voorbode is, zijn successen in één van de meest aansprekende kartklassen; op die baan? Michael Schumacher en Sebastian Vettel maakten hun eerste meters in de racerij tenslotte ook op die baan. Hoe dan ook, Kris is bezig aan een waanzinnig succesvolle start van zijn seizoen. “Het is een droomstart”, verwoordde de snelle Limburger het.

Zijn prestaties zijn het bewijs dat de toprijder van SFR Motorsport superfit is, zeker ook gezien de combinatie van het racen met zijn veeleisende vakantiebaan. “Ik moet om zes uur opstaan voor mijn vakantiewerk. Ik werk in een kas. Het is daar superwarm, dat maakt het best zwaar.” Daarmee dwingt hij veel respect af, maar dat doet Kris verder ook met racen. Dat hij zijn zaakjes op de kartbaan goed voor elkaar had, bleek al aan het begin van het weekeinde in Duitsland. “Het hele weekend was de snelheid heel goed. In de kwalificatie was ik nipt tweede. Daarna ben ik in de eerste heat als eerste gefinisht. In de tweede heat zat ik klem en viel ik terug naar P6. Daarna heb ik me nog terug geknokt naar de derde plaats.”

In de eerste finale startte Kris daarna als tweede. Concurrent Herolind Nuredini lag in eerste instantie op kop. Maar Kris was uiteraard niet van plan zich gewonnen te geven. “In ronde vier kon ik hem uitremmen en kwam ik voor hem terecht. Daarna kon ik mooi nog een klein gaatje slaan.” En zo denderde hij als eerste voorbij het zwart-witgeblokt. Het eerste podium was een feit.

Tijdens de tweede finale had Kris een goede start, maar hij moest snel verdedigen. Helaas viel hij terug naar P3. “Langzaam kwam ik terug opzetten. Ik pakte eerst Nuredini en toen Daniel Guinchard. Daarna heb ik geconsolideerd.” En dus raasde hij opnieuw als eerste voorbij de finishvlag. Het betekende vier uit vier voor de snelle Limburger. Vorige week tijdens de eerste ronde van het ADAC-kampioenschap had hij ook al beide races gewonnen en zondag won hij dus ook beide races in het DKM-kampioenschap.

Podium Kris Haanen

Kris: “Dat is wel fijn. We hebben nu twee weken het maximale aantal punten gepakt, bij het ADAC en nu het DKM in Kerpen. Dat geeft echt een supergoed gevoel.” Een grote verrassing was zijn tweede opeenvolgende winst overigens niet voor Kris. “Na mijn overwinning in het ADAC had ik wel een beetje verwacht dat ik weer voorin kon meedoen en dat ik misschien wel kon winnen. Het is top dat het gelukt is.”

En dus gaat Kris comfortabel aan de leiding in twee kampioenschappen. Het zei wat over zijn kwaliteiten als rijder en over de kwaliteiten van zijn nieuwe team SFR Motorsport van teammanagers Willemjan Keijzer en Mark Peschkes. Het team heeft een ronduit uitstekende start gemaakt. Want het won niet alleen beide finales in het OK Junior-kampioenschap, maar ook in het OK-kampioenschap. En dat in zowel het ADAC als DKM-kampioenschap. “Het team is heel tevreden”, wist Kris. “Dit was een topresultaat!”

"Ik wil graag Ian Cole, Willemjan Keijzer en Mark Peschkes van SFR Motorsport bedanken en mijn ouders, mijn monteur en de sponsors."

Kris Haanen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
1. SFR Motorsport
2. SJT Venlo Europatransport
3. Kwekerij Vieverde
4. Banden en Wielen Centrum Limburg
5. Deb Sports
6. PL8 design
7. Buro Daad-kracht
8. Dirckx Schilderwerken
9. Kiiwimi Online Marketing
10. Lenssen Advies
11. Logo Products
12. Keurslager Crist Coppens
13. Echte Bakker Gommans
14. High-Tec- Specialty
15. Bert Tacke Dakservice
16. Bouwbedrijf Maas
17. Beton Station Horst
18. G Hoeymakers Horst
19. Hoeben Rietdekkersbedrijf
20. Installatiebedrijf Jeroen Janssen
21. Stucadoorsbedrijf Brouwers
22. Vakgarage Maashorst
23. Smulders Carsystems
24. HS Autoparts
25. Keijsers Tegelwerken
26. Totaaltegel
27. Janssen Metaaltechniek
28. Bruisten Metselwerken
29. Custers Beveiliging
30. AST Heetkamp autoschadeherstel
31. J.H van Gassel aannemers- en timmerbedrijf
32. Gelato Fresco La Sicillia

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS