DTM

Kortstondige rijderswissel in de DTM op de Norisring: Fransman Perera start in de GRT Lamborghini

Uitgegeven door Peter Vader • 1 juli 2022 17:28 • Print artikel

NEURENBERG - De Fransman Franck Perera start op de ‘DTM Norisring powered by BMW M’ in de Lamborghini Huracán van het Grasser Racing Team (GRT). De 38-jarige vervangt de zieke Zwitser Rolf Ineichen in de Lamborghini in het startnummer 19. Net als teamgenoot Mirko Bortolotti (ITA), die dit weekend tweede staat in het algemeen klassement op het stratencircuit van Neurenberg, is Perera de fabrieksrijder van de Lamborghini Squadra Corse. Hoewel de DTM nieuw terrein is voor Perera, kent hij de Norisring uit zijn tijd in de Formule 3 Euro Series in 2004 en 2005.

null

"Ik ben erg blij dat ik voor het eerst in mijn carrière aan de DTM mag deelnemen. Ik zal mijn best doen om Rolf met startnummer 19 waardig te vertegenwoordigen", zegt Franck Perera over zijn spontane inzet. "Het is ook fijn om weer met GRT te werken en weer op de Norisring te staan. Ik heb hele goede herinneringen aan deze geweldige plek uit mijn tijd in de Formule 3 en kan niet wachten om er na zo'n lange tijd weer te racen."
Perera, voormalig Formule 1-testcoureur voor Toyota, eindigde twee keer als derde op het podium in vier Formule 3-races op de Norisring, elk met Lewis Hamilton als winnaar. Met GRT behaalde Perera tussen 2019 en 2021 tal van successen, waaronder de overwinning in de GTD-categorie in de 24 uur van Daytona, samen met onder meer Bortolotti en Ineichen.

DTM-Lamborghini debuut voor Franck Perera, hij start in de Nr19 GRT Lamborghini op de Norisring
DTM-premiere voor Franck Perera, die op de Norisring start in de Nr19-GRT-Lamborghini

GRT-teambaas Gottfried Grasser zijn gedachten waren vooral bij Rolf Ineichen: "Rolf werd aan het begin van de week verrassend ziek en ik wens hem namens het hele Grasser Racing-team een goed herstel." Met het oog op Franck Perera voegt de Oostenrijker toe: "We zijn opgelucht dat Franck zo spontaan kan invallen. We hebben de afgelopen jaren uitstekend met hem samengewerkt. Vooral op de Norisring is het een geluk om hem als vervanger te hebben. Dit is onze eerste keer op dit circuit en het is belangrijk om te kunnen vertrouwen op een coureur die het team kent in deze onverwachte situatie." De Oostenrijker zal in totaal vier Lamborghini's inzetten in de DTM – twee voor Bortolotti en Perera en twee voor Clemens Schmid (AUT) en Alessio Deledda (ITA).

"We wensen Rolf Ineichen ook een voorspoedig herstel", zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR. "Met Franck Perera zal een zeer ervaren Lamborghini-fabrieksrijder op korte termijn zijn debuut maken in de DTM. Het wordt spannend om te zien hoe hij het zal doen als DTM-nieuwkomer in deze enorm sterke grid. Het mooie is dat hij de Norisring al kent."

De DTM Norisring powered by BMW M is het evenement met ronde zeven en acht van het seizoen 2022 en wordt verreden in de Frankische metropool. In totaal zorgen twaalf races, waaronder de DTM Trophy en DTM Classic, dit weekend voor een heus autosportfestival op het stratencircuit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS