Formule 1

Kopzorgen Helmut Marko over invulling line-up 2021 naast Verstappen: "We kunnen het ons niet veroorloven op één been te staan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 oktober 2020 10:21 • Print artikel

Wie rijden er volgend jaar voor de teams van Red Bull Racing en Alpha Tauri? Max Verstappen en Pierre Gasly lijken op basis van de prestaties zeker te zijn van een plekje. De Nederlander bij Red Bull en de Gasly bij Alpha Tauri. Welke F1-coureur krijgt het team volgend jaar er nog bij?

Helmut Marko F1 Red Bull

“We hebben eigenlijk al duidelijkheid over drie plekken”, zegt Marko tegen Sport 1. “We willen over de vierde rond Istanbul, half november op zijn laatst, besluiten. We kunnen de namen nemen die er beschikbaar zijn op de markt, dat zijn Hulkenberg en Perez. De vraag is hoever ze van Max afzitten. We hebben de vergelijking met Ricciardo en we kunnen daaraan conclusies verbinden als het gaat om waar de coureurs staan. Ik denk niet dat iemand dichterbij kan komen dan op drie tienden.”

“Op een goede dag kan Albon zorgen dat hij in de buurt zit van Max. Albon is jong, maar we zijn ons ervan bewust dat als hij de druk niet kan weerstaan, we ons het niet kunnen veroorloven op één been te staan als het aankomt op het wereldkampioenschap. Dat is nu de situatie. Het is eigenlijk onmogelijk voor een wereldkampioenschap, als je maar één auto in actie hebt om de top te halen. De tweede hebben we domweg nog niet, maar de prestatie op de Nürburgring was wel weer naar tevredenheid.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS