Autosport NL • TDC

Kool en Zumbrink terug aan het front: "Inhaalslag maken"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 13 september 2011 17:44 • Print artikel

ZANDVOORT - Ferdinand Kool en Henry Zumbrink (BMW 123d) zijn terug van weggeweest. Met Pasen en Pinksteren stond het snelle raceduo nog op het podium, maar vervolgens kwamen zij niet meer in de buurt van de bekers en de champagne. Voorafgaand aan de Trophy of the Dunes werd een probleem ontdekt. “De katalysator was uit de auto en daardoor kreeg de turbo geen tegendruk. Om die reden kwamen we dus met moeite vooruit”, verklaarde Kool.

Het tweetal staat met nog vier races te gaan op de derde plaats in de tussenstand. De achterstand op klassementsleider Jeroen Dik (Volkswagen Golf 5) bedraagt 45 punten. Van opgeven is echter geen sprake. “Er zijn nog 88 punten te verdelen, dus we maken nog altijd kans”, berekende Zumbrink. “Het team heeft hard gewerkt aan de auto en er is veel geïnvesteerd. Dus we willen absoluut vechten voor de titel.”

Dubbele winst
Bij aanvang van het kampioenschap hield de concurrentie al rekening met het tweetal, dat ook competitief was in het HTC Dutch GT4 Championship. De aandacht verslapte toen het niet voor de wind ging. Maar na afgelopen evenement houdt Dik en ook de regerend kampioenen Ronald Morien en Dennis de Groot de BMW-equipe nauwlettend in de gaten. In de eerste wedstrijd van het afgelopen raceweekend reden Kool en Zumbrink glorieus naar de overwinning en ook de tweede manche sloten zij met een zege af. “We zijn weer helemaal terug”, constateerde Kool tevreden. “Het probleem is gelukkig boven water en we hebben twee geweldige races gereden. De wisselvallige weerscondities in de tweede wedstrijd zorgden voor spannende momenten. Sommige delen van het circuit waren nat, terwijl het op andere plekken droog was. De BMW deed het goed in de regen.”

Spa-Francorchamps
De volgende uitdaging wacht in het tweede weekeinde van oktober op Spa-Francorchamps. Kool en Zumbrink reizen met veel vertrouwen naar de Belgische Ardennen. “Het lijkt me een echte BMW-baan. Er zijn lange rechte stukken en daarvan kunnen we profiteren omdat onze auto een iets hogere topsnelheid heeft. We willen onze zegereeks graag op Spa voortzetten”, aldus een zelfverzekerde Kool.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS