Formule 1

Komt er opnieuw een clash met Hamilton; Verstappen duidelijk: 'Ik laat me niet intimideren'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2021 17:03 • Print artikel

De druk is hoog voor Max Verstappen, maar intimidatie is een gevoel dat de Nederlander niet herkent. Hij ging als een raket bij Red Bull, met drie opeenvolgende overwinningen die hem voorafgaand aan de Britse Grand Prix aan een voorsprong van 32 punten in het rijderskampioenschap hielpen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


In de eerste sprintkwalificatie ooit op Silverstone had hij zijn voorsprong op Lewis Hamilton zelfs uitgebreid tot 33 punten, maar in de hoofdrace keerde het tij voor Verstappen drastisch.

In de openingsronde ging Verstappen de strijd aan met titelrivaal Hamilton. Het tweetal vocht verwoed om als eerste over de finish te komen, maar dat eindigde in een contact bij Copse, waar Verstappen zwaar de vangrails in werd gestuurd.

Hamilton won de race en kwam in het coureursklassement tot op acht punten van Verstappen. In de aanloop naar de Grand Prix van Hongarije is de druk hoog, maar intimidatie speelt geen rol in Verstappens mentaliteit, die zich onthield van voorspellingen over hoe dit seizoen uiteindelijk zal verlopen.

"Ik laat me niet intimideren", vertelde hij aan de Daily Mail. "Ik besteed geen aandacht aan denkspelletjes. Deze dingen storen me niet. Ik focus me gewoon op de baan op de best mogelijke manier. Alles daarbuiten is voor mij niet relevant."

"Maar ik wil geen voorspellingen doen over het seizoen. Het is moeilijk te zeggen. Er komen zoveel dingen bij kijken."

Wat zijn relatie met Hamilton betreft, zei Verstappen: "Er is wederzijds respect. Het is alleen dat we verschillende levens leiden, dus dat beperkt hoeveel we elkaar sowieso buiten het circuit zouden kunnen tegenkomen. Ik zou niet met beroemdheden omgaan, alleen maar voor mijn profiel", zei hij.

"Met sommige bekende mensen kun je een goede band krijgen en een vriendschap opbouwen, maar ik zou alleen afspreken met mensen van wie ik denk dat ze mijn vrienden zijn. Ik zal ze geen maten noemen als ze geen maten zijn, maar gewoon bekende mensen. Ik wil tijd doorbrengen met familie en echte vrienden."

"Ik besteed niet te veel tijd aan het controleren van mijn Twitter- of Instagram-accounts om te zien hoeveel volgers ik heb, of me zorgen te maken over hoeveel 'likes' mijn posts krijgen. Daar ben ik niet in geïnteresseerd. Als ik in Nederland ben, wat niet vaak zo is, blijf ik meestal thuis, ook weer bij familie en vrienden."

Maar het draait allemaal om zelfvertrouwen, en dit is het advies dat Verstappen zou geven aan een coureur die nieuw is in de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS