Formule 1

Komst Sebastian Vettel van grote waarde voor Aston Martin F1: "Hij brengt een winnaarsmentaliteit mee"

Uitgegeven door Bart • 20 januari 2021 07:44 • Print artikel

Het aantrekken van Sebastian Vettel markeert een nieuwe mijlpaal voor het team van Aston Martin F1. Teambaas Otmar Szafnauer heeft afscheid moeten nemen van Sergio Perez, maar is zeer tevreden dat viervoudig wereldkampioen Vettel zijn opvolger is. De Duitser moet een nieuwe mentaliteit in het team tot stand gaan brengen. "Het is een opwindende periode voor iedereen binnen ons team", aldus Szafnauer voor de camera van Sky Sports F1.

Otmar Szafnauer


"Sebastian is een viervoudig wereldkampioen, heeft de ervaring en weet wat er voor nodig is om races en kampioenschappen te winnen", zo geeft Szafnauer aan. "Voor het team breekt een nieuw tijdperk aan. Niet alleen door de nieuwe naam met Aston Martin, maar ook door het binnenhalen van een coureur als Vettel."

"Het is zo belangrijk dat we hem vast hebben kunnen leggen. Hier spreekt ambitie uit. Hij brengt die winnaarsmentaliteit met zich mee die we nodig hebben. Met hem aan onze zijde zullen we allemaal enorm veel gaan leren."

De teambaas hoopt Aston Martin naar de top van de Formule 1 te kunnen loodsen. "Het is een groot voorrecht om zo'n iconisch merk te vertegenwoordigen. Als team gaan we al een kleine 30 jaar mee. We hebben races gewonnen en podiums behaald en vaak had niemand het zien aankomen. We hebben een reputatie opgebouwd dat we boven ons kunnen kunnen presteren. Daarom hebben we het vertrouwen dat we Aston Martin trots kunnen maken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS