Formule 1

Komst Adrian Newey veranderde Red Bull: "David Coulthard was sneller dan Tinder"

Uitgegeven door Bart • 21 november 2020 16:05 • Print artikel

In de beginfase van Red Bull werd het team gezien als feestteam in de Formule 1. Volgens teambaas Christian Horner is dat imago halverwege 2006 veranderd door de komst van Adrian Newey. De succesvolle ontwerper, die bij Williams en McLaren een kampioenschap winnende auto ontwierp, maakte de overstap naar Red Bull op aanspraak van David Coulthard.

Adrian Newey


De Schot reed op dat moment bij Red Bull en wist Newey te overtuigen van de mogelijkheden bij de energiedrankenfabrikant. "Na de komst van Adrian zagen mensen ons niet meer als feestteam, maar als een team met serieuze plannen", aldus Horner in de podcast Talking Bull. "Iedereen dacht: 'als de meest succesvolle ontwerper McLaren inruilt voor Red Bull, dan moet er wel iets goeds aan het groeien zijn."

Coulthard zorgde voor het eerste contact. "Hij was sneller dan Tinder", grapt Horner. "Een echte matchmaker. Hij had bij Williams en McLaren al in auto's van Adrian gereden en kende hem goed. David zei dat we een etentje met hem en zijn vrouw moesten regelen, omdat de vrouwen alle beslissingen nemen. Tijdens het etentje werd Adrian steeds nieuwsgieriger naar onze mogelijkheden. Hij voelde zich een beetje gevangen bij McLaren en zag dat Red Bull vol energie en ambitie zat. Dietrich Mateschitz zag het helemaal zitten en vond hem ook de juiste man. De rest is geschiedenis."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS