Formule 1

Komend weekend op de Lausitzring: de DTM als vol gas spektakel om te ervaren en aan deel te nemen

Uitgegeven door Peter Vader • 16 mei 2022 09:02 • Print artikel

MüNCHEN - Beleef en doe mee, op en naast het circuit. De DTM biedt bezoekers in 2022 een waar vol gas spektakel tijdens alle raceweekenden. Op het circuit zorgen de topklasse DTM, de talentenfabriek DTM Trophy, de historische auto's van de DTM Classic, de BMW M2 Cup op het platform en soms wel vier andere raceseries voor veel actie. Daarnaast kunnen fans genieten van speciale aanbiedingen, coureurs en raceauto's van dichtbij ervaren, handtekeningen krijgen en selfies maken, of actief deelnemen aan de Reaction Challenge, de esports-competitie of "Be Eddie", vernoemd naar de Duitse cultcommentator Edgar Mielke. Na de furieuze DTM-seizoensopener in Portimão in Portugal, zal de traditionele serie van 20 tot en met 22 mei deelnemen aan de eerste race van het seizoen in Duitsland, de "Lausitzring Turn 1 powered by Autohero".

DTM publiek pitwalk

Een absolute aanrader voor iedere autosportliefhebber: de Pitwalk. Naast het unieke uitzicht op de pitgarages en de DTM-racewagens, biedt de Pitwalk – mits je een paddockticket hebt – een unieke nabijheid en de mogelijkheid voor handtekeningen van de sterren. Een nog exclusiever inzicht wordt geboden door de Pit View Box, waar fans direct naar de monteurs en ingenieurs kunnen kijken tijdens de laatste voorbereidingen voor de DTM-auto's. De hele paddock is een fascinerende omgeving met een verscheidenheid aan raceauto's. Bijzonder populair zijn de historische DTM Classic-auto's uit het German Racing Championship (DRM) en de voormalige DTM, dus uit de jaren zeventig, tachtig en negentig – waaronder oude sterren als Hans-Joachim Stuck, Kris Nissen, Prins Leopold van Beieren of Olaf Manthey, die nog steeds graag een handtekening zetten en over hun successen praten. In het midden van de Fan Village is het showpodium een populaire ontmoetingsplaats met veel entertainment: presentatrice Jennifer Braun houdt interviews met coureurs en beroemdheden. Dj's en muziekacts, maar ook foodtrucks en stands zorgen voor de passende festivalsfeer en bevoorrading.

DTM startveld 2022

De fascinerende flair bij elk DTM-evenement omvat ook actieve ervaring en deelname. De "Reaction Challenge" gaat bijvoorbeeld over snelle reacties op het "Fit Lights" bord, want een snelle reactie is het eindstation in de racerij. Acht FANATEC-simulatoren zijn beschikbaar om te starten op het RaceRoom-platform in de virtuele DTM Trophy en om je vaardigheden te laten zien. "Be Eddie" vereist heel andere talenten. Het doel is om geselecteerde videoscènes uit de DTM te becommentariëren in de professionele "setting" zelf, zoals ProSieben DTM-commentator Eddie Mielke, naar wie het geheel is vernoemd. Deelnemen aan de DTM betekent ook winnen, bijvoorbeeld tickets.

De volgende gelegenheid is van 20 tot en met 22 mei op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero, waar de titelsponsor ook vertegenwoordigd is met een eigen actiegebied. Het circuit heeft twee speciale kenmerken te bieden: ten eerste de spectaculaire bocht "Bocht 1", de overdreven eerste bocht waar de auto's met bijna 250 km/u doorheen denderen en drie of zelfs vier naast elkaar. En ten tweede de imposante hoofdtribune met een hoogte van 36 meter, die een uniek panoramisch uitzicht biedt over het 4.563 kilometer lange parcours. 29 raceauto's – het veld is al meer dan 20 jaar niet meer zo groot – van Audi, BMW en Mercedes-AMG, maar ook Ferrari, Lamborghini en, voor het eerst, Porsche maken van de internationale grid een belevenis. Coureurs uit 15 landen vechten in 2022 voor elke duizendste van een seconde.

DTM Classic Cup

Kaarten voor de DTM zijn verkrijgbaar vanaf tien euro, kinderen tot zes jaar zijn gratis, kinderen tot 14 jaar betalen slechts tien euro. Alle ticketaanbiedingen zijn verkrijgbaar in de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com), via de DTM Ticket Hotline (01806 991166) of, voor het eerst, via eBay.de. "De DTM met een recordgrid van 29 auto's, die al twee spannende races bij de start leverde, en nu de seizoenspremière van dtm Trophy, DTM Classic en BMW M2 Cup op de Lausitzring - dit alles garandeert topklasse racen, met een verscheidenheid aan attracties en aanbiedingen in de paddock, de Red Bull Formule 1 2-zitter en voor het eerst kamperen is ook mogelijk zonder beperkingen," Frederic Elsner, Director Event & Operations van de DTM-organisatie ITR, vat het lucratieve fanpakket samen.

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS