Autosport BE • Autosport BE Diversen

Koen en Kris Wauters winnen eerste manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux op Circuit Zolder

Uitgegeven door Peter Vader • 17 mei 2022 12:11 • Print artikel

ZOLDER - Na de start van de Porsche Sprint Challenge Benelux en nog recenter de Porsche Carrera Cup Benelux, was het nu aan de Porsche Endurance Trophy Benelux om op Circuit Zolder het seizoen in te zetten. Zondag, net na één uur ‘s middags, startte het seizoen 2022 en de wedstrijd over 125 minuten zorgde voor een mooi spektakel, met de broers Kris en Koen Wauters als winnaars. Uiteraard doen zij het in de kleuren van Belgium Racing en het Limburgse team palmde het gehele podium in, met op de tweede plaats Dylan Derdaele en Michael Cool en op de derde positie Michiel Haverans in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 911. De jongeman uit Antwerpen reed helemaal alleen en was misschien wel de verrassing van het weekend. Nog twee nieuwe namen, met name het duo Peter-Gulicher (Tip Top rent by NGT Racing) pakten bij hun debuut de zege in GTB in hun Cayman GT4.

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder start

Het eerste weekend van de Porsche Endurance Trophy Benelux, de competitie voor de diverse racewagens van Porsche, maakt uiteraard deel van het Belcar Endurace Championship uit en de afspraak voor de eerste race van 125 minuten was Circuit Zolder, waar de 40ste verjaardag van het New Race Festival werd gevierd. Op zaterdag zette Jan Lauryssen de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 in de kleuren van Q1 Trackracing op polepositie, maar het Limburgse team kon niet lange genieten van die eerste startplaats. Filip Teunkens, de teamgenoot van Lauryssen, ging in de openingsronde van de baan en diende jammer genoeg op te geven.

Echter dat maakte het spektakel er niet minder op, want vooraan ontspon zich een strijd tussen de diverse Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 tijdens een wedstrijd die zeker in de eerste helft, erg tactisch was door de vele race-incidenten. Kris en Koen Wauters reden in die omstandigheden een foutloze race en het duo in de kleuren van Belgium Racing zegevierde in de opener van het seizoen.

Koen en Kris Wouters_winnaarKris en Koen Wauters reden een foutloze race en het duo in de kleuren van Belgium Racing zegevierde in de seizoensopener van de Porsche Endurance Trophy Benelux

Koen Wauters: “We reden echt een dijk van een race, niet alleen de beide rijders, maar vooral ook het team in zijn geheel. De Porsche gaf ook geen krimp, we deden aan prima bandenmanagement en de rest is geschiedenis. Het is zeer leuk om weer eens te winnen en mijn dank aan Belgium Racing voor een zeer mooi autosportweekend.”

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder 3 Ivanti front

Ook de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 is nog steeds een prima wagen voor langere races, dat bewijzen RUSH Competition by Speedlover met Toon Hungenaert en Dries Geladé, maar ook MM Racing met Mick, Steve en Tom Meurrens en Belgium Racing dat een beroep op Michiel Haverans en Jerry De Weerdt doet.

En Last but not least zagen we in de klasse GTB Tip Top Rent (Arthur Peters), BE Motorsport (Stephan Beyens/Didier Beyens) en Q1 Trackracing met een Porsche Cayman GT4.

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder Cayman

Belgium Racing palmde dus het volledige podium in en daarbij moet toch de prestatie van de jonge Michiel Haverans onderlijnd worden. In ware marathon-stijl bij temperaturen die flirtten met de 30 graden, reed hij alleen naar de derde plaats in een wagen van de vorige generatie, een bewijs dat de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 nog steeds perfect geschikt is voor het langere werk.

Achter de top 3 maakten Russell Racing by NGT (Corten-Thiers-Van Hooydonk) en Speedlover (Renmans-Meulders) de top 5 vol, beide ook met een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992. MM Racing en RU SH Competition by Speedlover vervolledigden het podium bij de Porsche 911 GT3 Cup – Type 991.

GTB Tip Top Rent en BE Motorsport (Stephan Beyens/Didier Beyens) verdeelden de pdoiumplaatsen in de klassering voor de Porsche Cayman GT4.

De volgende afspraak voor de Porsche Endurance Trophy Benelux is op 6 juni in het Franse Magny-Cours.

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder Derdale

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder 4

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder busy bee

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder blauw wit

Porsche Endurance Trophy Benelux Circuit Zolder rood front

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS