Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Koen Wauters vervangt geblesseerde Anthony Kumpen en treedt aan in Whelen NASCARS in Zolder

Uitgegeven door Johan Vis • 19 oktober 2018 11:46 • Print artikel

Koen Wauters start dit weekend in de pro-klasse (Elite 1) van de NASCAR Whelen Euro Series op Circuit Zolder. Hij vervangt in het PK Carsport Team de gekwetste Anthony Kumpen. Voor Wauters, ervaren piloot in tal van competities, wordt dit een totaal nieuw type van race. PK Carsport hoopt hem op regelmatige basis in de NASCAR te laten racen.

“Wij kennen Koen Wauters al sinds jaar en dag en we weten dat hij de NASCAR cool vindt, dat heeft hij vaker laten blijken. Met de kwetsuur van Anthony, opgelopen in de NASCAR-manche in Tours eind juni, hebben we de kans om Koen zijn vuurdoop te geven. Het zal helemaal iets anders zijn dan de Belcar, Porsche Cup of Blancpain FT Series die hij al gereden heeft. NASCAR dat is 30 minuten agressief sprinten, zonder de assistentie die op andere racewagens zit. Dus geen tractiecontrole, ABS of andere hulpmiddelen,” aldus teamleider Bert Longin.

Geen one shot

Anthony Kumpen staat momenteel na de halve finales in Hockenheim op de 22ste plaats in het klassement. Stienes Longin van PK Carsport Team prijkt op de 9de plaats. Wauters zal plaatsnemen in een Chevrolet SS van PK Carsport. Het aantreden van Wauters is geen one shot. “Het is de bedoeling Koen regelmatig in te zetten, als zijn debuut in deze totaal andere racecultuur hem bevalt. Het zal moeilijk zijn om meteen in de Elite-1 te komen knokken. Maar we kennen hem, het is een snelle piloot met tonnen ervaring,” aldus Bert Longin.

Kweekvijver

PK Carsport is een kweekvijver voor NASCAR-piloten. Ze hebben Tom Boonen geïntroduceerd. Hij rijdt nu voor het Antwerpse Braxx in de Elite 2. Guillaume Deflandre, ook Elite 2 en nu bij Memphis Racing, is ook via hen gepasseerd. “PK Carsports is voor Koen Wauters eigenlijk het beste team waar hij in terecht kon komen om te debuteren,” aldus Bert Longin. Bekende Vlamingen en Belgen zullen niet enkel op het circuit zelf, maar ook ernaast te vinden zijn. Schoon volk verzekerd!

American Festival NASCAR Finals

De Finale van de NASCAR Whelen Euro Series is een van de spectaculairste races van het jaar. Met een open pitwalk, een publieke start grid en een festival vol typisch Amerikaans entertainment. Circuit Zolder dompelt het terrein helemaal onder in een Amerikaanse sfeer.

Ook finales van de Belcar Endurance Championship, Belcar Historic Cup en Belcar Youngtimer Cup vinden dan plaats. Bovendien is er voor de tweede keer een American Cars & Bikes on Wheels show met een mooie mix van zowel oldtimers als nieuwe Amerikaanse auto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS