Formule 1

Kobayashi dringt er bij Yuki Tsunoda op aan 'een zeer goede manager' te vinden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2021 05:20 • Print artikel

Kamui Kobayashi is onder de indruk van Yuki Tsunoda's entree in de Formule 1. De voormalige F1-coureur zegt dat zijn getalenteerde landgenoot nu een goede manager nodig heeft om hem te helpen zijn toekomst in goede banen te leiden.

Yuki Tsunoda AlphaTauri F1


Van de tests voorafgaand aan het seizoen tot de seizoensopener van afgelopen zondag in Bahrein was de jonge coureur van AlphaTauri het gesprek van de dag in de paddock, en kenners waren onder de indruk van Tsunoda's snelheid en vaardigheden.

In Sakhir werd de 20-jarige coureur de eerste Japanner die punten scoorde bij zijn F1-debuut, en de eerste coureur uit het land van de rijzende zon die op het hoogste niveau van de autosport racet sinds Kobayashi in 2014.

Als lid van de Red Bull-familie is Tsunoda op een pad gezet dat hem naar een topstoeltje bij Red Bull Racing zou kunnen leiden, misschien zelfs volgend jaar al.

Maar Kobayashi, die Tsunoda begeleidde toen de jonge coureur nog bij Toyota werkte, zegt dat de nieuweling er baat bij zou hebben als hij iemand in zijn entourage zou hebben om hem te helpen zijn zaken te regelen en zijn geest en zelfvertrouwen te beheersen.

"Ik ben niet bezorgd. Ik denk dat hij kan presteren, maar hij moet een zeer goede manager hebben", zei Kobayashi op de laatste Beyond the Grid podcast.

"Ja, voor toekomstige contracten, want hij kan zeker een goed resultaat neerzetten, maar hij kan misschien ook fouten maken. Bij fouten moet hij iemand hebben die het goed uitlegt aan het team. Hij heeft een filter nodig om zichzelf te managen."

"Zolang hij nog jong is en hij geen ervaring heeft in de autosport, moet hij iemand kennen die hem kan helpen om zijn geest en zijn hoeveelheid zelfvertrouwen te managen."

"Het lijdt geen twijfel dat hij op een dag goed zal zijn, maar het gaat erom hoe hij zijn imago beheert met het team, zijn merk... in de Formule 1. Dat is het belangrijkst, vind ik."

Kobayashi, die tussen 2009 en 2014 in de F1 racete met Toyota, Sauber en Caterham, denkt dat het voor Tsunoda belangrijk zal zijn om 'de auto te evenaren' zoals hij vorig seizoen deed, toen hij derde werd in het FIA Formule 2-kampioenschap.

"Ik denk dat hij goed zal zijn, maar het gaat er gewoon om hoe hij in het team past en hoe hij een echt goede match kan hebben met de auto en ook met het team", legde de Toyota WEC-coureur uit.

"Het lijkt erop dat er grote steun is van Red Bull en het team, maar ik vind dat Gasly het heel goed doet bij AlphaTauri. Tsunoda heeft een heel sterke coureur naast zich."

"Het is belangrijk dat hij bij de auto past. Hij was goed in de F2 maar als je naar de F3 kijkt was hij niet erg bijzonder, dus ik denk dat hij goed kan zijn als hij bij de auto past."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS