Formule 1

Klapband Max Verstappen geen fout van Pirelli? "Red Bull en Aston Martin reden wellicht met te lage bandenspanning"

Uitgegeven door Bart • 14 juni 2021 10:11

Het onderzoek naar de klapbanden van Lance Stroll en Max Verstappen is nog niet volledig afgerond, maar de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport weet al te melden dat Pirelli waarschijnlijk geen blaam treft. Volgens een anonieme bron binnen de bandenproducent zijn de problemen vermoedelijk veroorzaakt door het rijden met een te lage bandenspanning.

Max Verstappen


Na de race in Bakoe werd er volop gespeculeerd wat de oorzaak van de klapbanden zou kunnen zijn. Lag het aan de banden van Pirelli? Lag er veel vuil op de baan? Of waren er scheuren in het rubber ontstaan door te scherpe kerbstones? Het zijn allemaal denkbare oorzaken, verder onderzoek moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is geweest.

Pirelli-baas Mario Isola zei in Bakoe dat vuil op de baan de meest logische oorzaak zou zijn, een bron binnen de producent meldt aan La Gazzetta een andere reden. "Het zou zo maar kunnen zijn dat Red Bull en Aston Martin met een te lage bandenspanning reden. Merkwaardig genoeg hebben engineers van Pirelli voor de kwalificatie en de race nog aanbevolen om de bandenspanning licht te verhogen." Of Red Bull en Aston Martin aan dit verzoek gehoor hebben gegeven, is niet bekend.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS