Formule 1

"Kimi heeft een overeenkomst bij Alfa Romeo, maar heeft het contract nooit gelezen"

Uitgegeven door Bart • 4 juni 2020 10:38 • Print artikel

Kimi Raikkonen stapte vorig jaar over van Ferrari naar Alfa Romeo en keerde zo terug bij het team waar hij zijn F1-carrière in 2001 begon. De nu 40-jarige Fin tekende een tweejarige verbintenis bij het voormalige Sauber. De gesprekken voor een terugkeer liepen al langer en nadat Ferrari halverwege 2018 voor Charles Leclerc koos, was de deal tussen Alfa Romeo en Raikkonen snel beklonken.

Kimi Raikkonen


Alfa Romeo-teammanager Beat Zehnder vertelt tegen Autosport hoe de deal tot stand kwam. "Die gesprekken zijn in 2017 al begonnen. Kimi was in dat jaar in zijn Ferrari derde geworden in Silverstone en gaf me een terugvlucht in zijn privévliegtuig. We hebben het onderweg over zijn toekomst gehad. Ik zei: 'Luister, als je niet meer voor Ferrari wilt rijden, of als ze je wegsturen, neem dan contact met me op. Ik kan wel wat regelen. Als je geïnteresseerd en gemotiveerd bent om terug naar Sauber te komen, vinden we wel een manier'."

Na de Italiaanse Grand Prix van 2018 koos Ferrari voor Leclerc en waren de dagen van Raikkonen bij de Scuderia geteld. "Na dat moment hebben we direct contact met Kimi gezocht. Dinsdag na die race hadden we een meeting met Fred, Kimi en ik. Binnen twee uur was het contract getekend. Nou ja, contract... We hadden een afspraak, want Kimi leest die contracten nooit. In al die jaren hebben we altijd een speciale band met elkaar gehad."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS