Formule 1

Kimi Raikkonen werd vorig jaar op een ronde gezet door Max Verstappen: "Als we eenmaal in de auto zitten..."

Uitgegeven door Bart • 30 juni 2020 08:00 • Print artikel

Na een gedwongen pauze van vier maanden gaat de Formule 1 deze week weer van start op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het team van Alfa Romeo eindigde het seizoen 2019 in Abu Dhabi niet best, maar eindigde vorig jaar in Oostenrijk met beide auto's in de punten. Al werden Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi wel op een ronde gezet door winnaar Max Verstappen.

Kimi Raikkonen


"Het voelt gek om weer te gaan racen in deze omstandigheden", zegt Raikkonen vooruitlopend op de start van F1 2020. "Maar als we eenmaal in de auto zitten, letten we niet meer op alle veiligheidsvoorschriften en focussen we op het halen van de beste resultaat op de baan."

Kimi ging karten met zoon Robin (zie beelden), maar nu is de blik op de F1 in Oostenrijk. "Tijdens de pauze heb ik veel tijd met mijn familie door kunnen brengen, maar nu gaat de focus weer op het racen. Met zo veel races in zo weinig tijd, moeten we het beste uit iedere race halen en punten pakken zodra het kan. Het is lastig in te schatten hoe sterk iedereen is, maar daar zullen we snel achter komen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS