Formule 1

Kimi Raikkonen voorspelt snel herstel Ferrari: "Dit is vaker gebeurd"

Uitgegeven door Bart • 18 november 2020 09:19 • Print artikel

Kimi Raikkonen verwacht Ferrari sneller terug aan het front dan velen denken. De ervaren Fin van Alfa Romeo reed acht seizoenen voor de Scuderia en was het ene seizoen competitiever dan het andere seizoen. Raikkonen is nog altijd de laatste coureur die in dienst van Ferrari de wereldtitel veroverde. Dat was in 2007, maar volgens de oudste coureur op de grid zou hij op korte termijn een opvolger kunnen krijgen.

Kimi Raikkonen


"Ik ben vele jaren Ferrari-coureur geweest en het is niet de eerste keer dat ze het ene jaar erg sterk zijn en het jaar erop niet meer", zo geeft Raikkonen aan in een reactie aan het Italiaanse Automoto. "In 2008 vochten we om de titel en in 2009 waren we helemaal niet competitief meer. Ik zie zeker gelijkenissen met de huidige situatie. Ferrari had in 2019 een winnende auto."

"Dat is in mijn tijd bij McLaren ook gebeurd. Het ene jaar waren we sterk en het daaropvolgende jaar deden we niet meer mee. Die dingen gebeuren vaak in de Formule 1. Sommige problemen bij Ferrari hebben ook effect op ons bij Alfa Romeo, zoals de motor, maar ik weet zeker dat Ferrari sterk terug zal keren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS