Formule 1

Kimi Raikkonen hekelde de politieke spelletjes en: "de neppe dingen en de bullshit"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 januari 2022 14:45

Kimi Raikkonen laat weten dat hij weinig spijt heeft van zijn keuze om de Formule 1 definitief de rug toe te keren. De ‘neppe dingen en de bullshit’, daar was de 41-jarige Fin vooral klaar mee.

kimi Raikkonen

De laatste race van Kimi Raikkonen is gereden en de Fin zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer terug komen in de Formule 1. De kampioen van 2007 was een populair figuur onder de fans, maar na 19 seizoen heeft de Alfa Romeo-coureur zijn helm aan de wilgen gehangen.
Raikkonen heeft veel mooie momenten meegemaakt in de sport die hem voor een groot deel gevormd heeft. Maar toch is de Fin erg blij dat hij de futiliteiten en onoprechtheden in de sport achter zich kan laten.

Tegen Motorsport laat hij weten dat hij klaar is met de ‘bull shit’: "Er zijn zoveel dingen die nergens op slaan, althans in mijn hoofd. Allerlei bullshit die de ronde doet. We weten het, maar niemand zegt er wat van. Dingen waarvan ik denk dat het er niet eens zou moeten zijn”, aldus de 41-jarige Fin.

Volgens Raikkonen zijn heel veel dingen in de sport zo nep als het maar zijn kan, naar eigen zeggen is het voor zijn mentale gezondheid goed om even afstand te nemen van alle onzin.

Volgens de Fin komt veel van de nepheid van de sport door geld en politieke spelletjes die worden gespeeld. "Hoe meer geld je erin stopt, hoe meer politiek. Over het algemeen, in elk land, zijn er spelletjes die mensen pas kennen als ze er midden in zitten.”

Maar, de Fin heeft zich naar eigen zeggen nooit laten verleiden om mee te doen aan de politieke spelletjes. "Ik doe niet mee, ik weet van alles wat er speelt, maar ik bemoei me er niet mee. Als je er elke dag mee bezig bent, denk ik niet dat het erg gezond voor je is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS