Formule 1

Kimi Räikkönen wordt vandaag de meest ervaren F1-coureur ooit, samen met Rubens Barrichello

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 09:18 • Print artikel

SOCHI - Kimi Räikkönen haalde er zijn schouders over op toen hij met het gegeven geconfronteerd werd, maar feit is dat de Fin van Alfa Romeo zondag tijdens de Grand Prix van Rusland op gelijke hoogte komt met Rubens Barrichello voor wat betreft de meeste Grand Prix-starts ooit. Räikkönen staat vandaag voor de 322ste keer aan de start van een Formule 1-race.

Kimi Räikkönen Alfa Romeo F1


Dat dit record niet om het aantal overwinningen of polepositions gaat, is misschien wel de reden waarom Räikkönen het zelf bagatelliseert. In zijn geval zijn het zijn wereldkampioenschap in 2007 en zijn race-overwinningen voor McLaren en Ferrari die in het oog springen, in plaats van het aantal keren dat hij op de startgrid stond.

Räikkönen zelf spotte met de suggestie dat hij ervoor zou kunnen kiezen om zijn F1-carrière te verlengen tot en met 2021, gewoon om het record te verbeteren. Hij bagatelliseerde de impact ervan, ondanks het feit dat dit de eerste keer is dat dit record is geëvenaard in 12 jaar. "Dat is niet de reden of ik blijf of niet", aldus Räikkönen over zijn plannen voor 2021, waarover hij nog geen beslissing heeft genomen.

"Uiteraard zal elk record op een bepaald moment in de meeste sporten worden gebroken, zo gaat dat nu eenmaal. Ik heb het al vaak gezegd, voor mij maakt het nu geen verschil, maar als ik in de toekomst terugkijk op dingen die ik heb gepresteerd, kijk ik er misschien een beetje anders naar. Maar op dit moment is het net als elke andere race."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS