Formule 1

'Kimi Räikkönen vernieuwt contract met Alfa Romeo, Mick Schumacher debuteert in Duitsland'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2020 11:56 • Print artikel

SOCHI - Het begint er steeds meer op te lijken dat we Kimi Räikkönen ook volgend seizoen in de Formule 1 zullen zien. Naar verluidt heeft de 40-jarige coureur ervoor gekozen om zijn verblijf bij Alfa Romeo Racing met één seizoen te verlengen.

Kimi Räikkönen Alfa Romeo F1


Volgens Blick had Raikkonen voor 15 september een beslissing moeten nemen. De Fin heeft besloten er nog een seizoen aan vast te plakken, omdat hij nog steeds graag in de top van de autosport rijdt.

Dit nieuws zou betekenen dat er nog maar één andere plek over is die vergeven moet worden voor 2021. Op dit moment strijdt Antonio Giovinazzi voor het team van Frederic Vasseur, maar de Italiaan lijkt niet te kunnen rekenen op een contractverlenging. Kandidaten voor het stoeltje naast Räikkönen zouden Mick Schumacher, Callum Ilott, Sergio Pérez, Nico Hülkenberg en Robert Shwartzman zijn.

Blick meldt ook dat Mick Schumacher op 9 oktober in de C39 verschijnt op de Nürburgring. Voor de zoon van Michael Schumacher zou dat zijn officiële debuut in een Formule 1-auto zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS