Formule 1

Kimi Räikkönen gaat niet in op speculaties over contractverlenging bij Alfa Romeo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 september 2020 13:44 • Print artikel

SOCHI - Kimi Räikkönen heeft de geruchten ontekend dat hij een deal heeft getekend om in 2021 bij Alfa Romeo te blijven. De Formule 1-veteraan is momenteel bezig aan het laatste seizoen van zijn twee jaar durende deal met de formatie uit het Britse Hinwill nadat hij eind 2018 van Ferrari was overgekomen.

Kimi Räikkönen Alfa Romeo F1


Zwitserse media meldden dat de 40-jarige coureur een contract had getekend voor een verlenging tot en met volgend jaar.

De wereldkampioen van 2007 maakt een moeilijke seizoen door en kreeg tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland met nog meer problemen te maken.

Räikkönen, die tijdens drie van de laatste vier Grands Prix Q2 haalde, was het langzaamst nadat hij gespind was in bocht 2 tijdens zijn laatste snelle ronde. "Ik worstelde al aan het begin van de ronde, had wat onderstuur, ging over de kerb en spinde", aldus Räikkönen.

"De banden waren iets te koud, maar zo gaat dat. Ik spinde bijna bij het begin van de ronde, omdat de banden een beetje aan de koude kant waren.

"Ik spinde en dat is alles. Ik wist op het moment dat ik het wiel blokkeerde dat het gedaan was. En als je geen snelle ronde voor elkaar kunt krijgen, is dit het eindresultaat."

"Ik was redelijk tevreden met de auto en ik denk dat we sneller zouden zijn gegaan in de kwalificatie. Maar ja..."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS