Karting • Karting Diversen

Kickstart voor WJS Racing met een klinkende één-twee in Mariembourg

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 maart 2021 06:15 • Print artikel

MARIEMBOURG – Met een klinkend één-tweetje bij de Mini's tijdens de eerste ronde van de IAME Benelux Series in Mariembourg begon het team van WJS Racing het nieuwe kartseizoen 2021 met een kickstart. Sinds jaren een topteam met een uitstekende reputatie gaat WJS Racing dit seizoen weer met vertrouwen tegemoet. De equipe van Willem Jan Schoots heeft daarvoor een sterke line-up in drie verschillende klassen. Daarbij weet WJS Racing zich met de komst van Liam Hezemans verzekerd van een nieuwe toprijder in de gelederen.

WJS Racing

Met vier rijders in de IAME Senioren-klasse, twee in de IAME Junioren-klasse en twee Mini Parilla-rijders, gaat het team zich richten op het IAME Benelux-kampioenschap en de IAME Euro Series. Bij de Senioren komen Isabella Baas, Senna van Soelen, Jayden Post en Liam Hezemans uit namens WJS Racing, bij de Junioren zijn dat Sam van Voskuilen en Koen de Rooij en in de Mini Parilla-klasse zijn dat Roberto Baas en Luuk Taal.

De afgelopen weekenden was het team op het circuit van Mariembourg te vinden ter voorbereiding op de eerste ronde van het Benelux-kampioenschap en de eerste ronde van de Euro Series, die over twee weken op hetzelfde circuit wordt gehouden.

WJS Racing

“Ik denk dat we er goed voorstaan”, aldus de teameigenaar van WJS Racing, dat vorig jaar nog de kampioen en de nummer drie afleverde bij de Junioren in het GK4-kampioenschap. “Twee Senior-rijders (Senna van Soelen en Isabella Baas, red.) komen over vanuit de Junioren. Dat is wel een stap. Ze zijn nu één van de jongsten in de klasse. Maar ik moet zeggen dat het goed ging in de voorbereidingen. Isabella was snel en ook Senna zit er goed bij. Qua tijden reed hij in de top tien. Dat is knap met die nieuwe, zachtere band. Jayden ontwikkelt zich ook goed.”

De komst van Liam Hezemans betekent een snelle impuls voor het team. “Met Liam heb ik echt een gasgever erbij. Hij komt natuurlijk uit een echte racefamilie (zijn vader is de bekende autocoureur Toine Hezemans, red.). Hij heeft een aantal jaren geleden al een keer bij mij gereden. Ik ken zijn vader al heel lang. En de jongens bij wie hij vorig jaar reed, zijn ermee gestopt. Zodoende is Toine naar mij toegekomen of Liam bij mij kon rijden.” Door een blessure aan een vinger kon Liam afgelopen weekend nog niet starten.

WJS Racing

Dit jaar focust WJS Racing zich optimaal op de topkampioenschappen IAME Benelux en Euro Series. “Die staan bij ons echt op één. Roberto en Luuk gaan ook vol voor het Benelux-kampioenschap. En dan zien we wel wat we verder nog kunnen rijden. We willen ons goed voorbereiden op de EK-wedstrijden. Daarvoor moeten we gaan trainen in het buitenland. En het Benelux-kampioenschap heeft zijn kalender goed afgestemd op het EK, dus dat zit elkaar niet in de weg.”

Willem Jan denk dat Sam van Voskuilen goed moet kunnen scoren bij de Junioren. “Hij begint aan zijn laatste jaar in die klasse. In het Benelux-kampioenschap zijn we met Sam kansrijk. Vorig jaar werd hij vijfde en tweede bij de rookies. Op Europees niveau willen we proberen bij de eerste vijf te rijden. Ook van Koen de Rooij verwacht ik wel wat. Hij is goed bezig. Bij de Senioren wordt dat was lastiger, want daar doen nog meer rijders mee en ook meer ervaren rijders. Daar rijden we in een veld van zeventig, tachtig rijders.”

In ieder geval is WJS Racing in het nieuwe seizoen goed uit de startblokken geschoten met de overwinning van Roberto Baas bij de Mini's en de tweede plek voor Luuk Taal.

WJS Racing heeft altijd onderdelen van diverse kartmerken van OTK op voorraad mee naar de circuits. Verder zijn veel onderdelen online te verkrijgen via: Kartingshop.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS