Autosport NL • NK Rally

Kevin van Deijne met gloednieuwe Hyundai i20 N Rally2 in ONRK: "Alle updates zitten erop"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 mei 2022 02:11

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren rijden dit jaar het Open Nederlands Rally Kampioenschap in een gloednieuwe Hyundai i20 N Rally2. 2021 Was een succesvol jaar voor het team waarin Verschuuren de titel bij de navigatoren pakte en Van Deijne tweede werd bij de rijders. Dit jaar is het doel om beide titels binnen te halen.

Kevin van Deijne

De Hyundai i20 N Rally 2 heeft een 1.6 liter turbomotor met een 32mm restrictor en weegt slechts 1230 kilo. Nieuwe componenten in de ophanging en dempers geven de auto, die mede werd ontwikkeld door voormalig wereldkampioen OttTänak, een zeer goede wegligging op alle ondergronden. Dit is belangrijk met het oog op de vele gemixte klassementsproeven in Nederland waarbij het team te maken krijgt met zowel asfalt als onverharde wegen.

Naast een vertrouwde navigator heeft Van Deijne dit jaar ook weer een vertrouwde sponsor. Kroon-Oil prijkt al jaren op de auto en zet de succesvolle samenwerking dit jaar voort. De professionele houding en ambities van het team maken dit een vruchtbare partnership waarbij Kroon-Oil naast naamsbekendheid ook veel kennis opdoet over de prestaties van hun smeermiddelen. Die kennis kan weer worden toegepast in de ontwikkeling van producten voor de ‘gewone weg’.

Hyundai i20 N Rally2

Wereldwijde leveringsproblemen van materialen en onderdelen zorgden ervoor dat de nieuwe auto nog niet geleverd kon worden voor de openingswedstrijd van het kampioenschap. Hierdoor start het team het kampioenschap pas bij de tweede wedstrijd. Doordat er een schrapresultaat is opgenomen, de beste 7 resultaten uit 8 wedstrijden tellen mee, kan Van Deijne nog volop meestrijden om de titel.Ter voorbereiding op het seizoen rijdt het team de Rallye Sulingen in Duitslandom de auto te leren kennen. De eerste kampioenschapswedstrijd is de ELE Rally. Deze wedstrijd vormt ook direct de thuiswedstrijd van het team, wat het extra speciaal maakt om de nieuwe auto te presenteren.

“We hebben nog niet in de auto kunnen rijden, maar ik denk dat dit beste auto van het moment is", zei Kevin van Deijne. "Alle updates zitten erop, dus we hebben de allerlaatste specs. Vooral de ophanging schijnt erg goed te zijn. Vorig jaar zaten we er goed bij, met de nieuwe auto hebben we een sterk wapen in handen waarmee we voor de titel kunnen gaan!”

“We werken al jaren samen met Kevin en zetten dat graag voort. De nuchtere en toegankelijke houding, alsmede de professionele insteek van het team maakt dat ze goed bij ons passen", zei Rinaldo Stopel (Kroon-Oil). "Naast brand awareness is het voor ons ook een blik op de realiteit. Hoe presteren en houden onze producten zich onder extreme omstandigheden? De rallysport levert op dat vlak veel data op die we mee kunnen nemen naar ons lab voor verder onderzoek zodat we die kennis kunnen toepassing in de verbetering van onze producten voor onze consumenten.”

Kalender Open Nederlands Rally Kampioenschap 2022

1.	Int. Drenthe Rally, Assen (TT Circuit)	11/12-3-2022		
2. ELE Rally, Son 21-5-2022
3. Vechtdalrally, Hardenberg 18-6-2022
4. GTC Rally, Achtmaal 9-7-2022
5. Visual Art Rally 27-8-2022
6. Hellendoorn Rally, Hellendoorn 16/17-9-2022
7. Twente Rally, Hengelo 15/16-10-2022
8. Achterhoek Rally, Eibergen 10-12-2022

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS