Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kevin en Jan Magnussen pakken de ultieme kans: "Omdat het de laatste kans was"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 april 2021 04:11 • Print artikel

De 24U van Le Mans van 2021 was de laatste kans voor Jan en Kevin Magnussen om als vader-zoon de legendarische wedstrijd te rijden. Volgens vader Jan was het een droom die zeker onvoltooid zou blijven, als de deal dit jaar met High Class Racing niet van de grond gekomen was.

Kevin Magnussen F1

“Ik ben zo blij dat het eindelijk gebeurt, omdat het de laatste kans was”, reageerde Magnussen tegen het Engelse Autosport. “Wanneer hij naar Peugeot gaat en wanneer hij klaar is, dan ben ik veel te oud. Dit was absoluut de laatste kans.”

De Deen zegt dat de gedachte om samen Le Mans te rijden al voortkomt uit de tijd dat zijn zoon nog in de kart racete. “Het voelt als iets waar we al eeuwig over praten”, vervolgde de voormalig F1-coureur van onder andere Stewart. “Het staat op de agenda vanaf het moment Kevin met me meeging naar Le Mans, toen hij in de karts zat. Hij zeil altijd dat hij de race wilde doen en dacht dat het gaaf zou zijn als we het op een dag samen konden doen.”

Magnussen onthulde dat zijn zoon bijna bij het team van Corvette Racing zou meerijden, maar dat kwam niet van de grond. “Er waren gesprekken over, maar het kwam nooit in de buurt”, aldus de Deen. “Kevin had dan derde coureur moeten worden voor de enduranceraces en moest dan Daytona, Sebring, Petit Le Mans alsmede Le Mans doen. Contract en kalenders zaten altijd in de weg.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS